In de Spotlight: Calandkanaal windscherm van Danny Holleman

In de Spotlight: Calandkanaal windscherm van Danny Holleman

Jasper van Bladel 1950

We schreven Danny Holleman onlangs aan over één van zijn foto’s. Hij had echter een veel mooiere foto op de plank liggen, zei hij. Hij vertelt je meer over deze plaat: Calandkanaal windscherm.

Geïnspireerd door het “gewone” van de new topographics en urban fotografen zie ik sinds de zomer van vorige jaar een grote verandering in mijn beelden. Ik heb het laatst geprobeerd uit te leggen aan een vriend die niet zoveel heeft met fotografie. Maar het lukt me niet om een goede analyse te maken. “Ik zoek filmische scenes die een verhaal vertellen…ik fotografeer eigenlijk mensen door niet hen maar juist hun omgeving in beeld te brengen. Eigenlijk komt het er op neer dat ik fotografeer wat ik mooi vind. Ik wil het eigenlijk ook niet analyseren,  als ik een mooie foto voor me zie maak ik hem. 

Bekijk de foto’s van Danny in de Gallery

Camera: Fujifilm XT1
Objectief: Fujinon XF18-55

Calandkanaal windscherm

Dit is een doorgang onder het betonnen windscherm in het Calandkanaal bij Rozenburg (Europoort) (1750 meter lang, 25 meter hoog). Ik had geluk met het licht. Links van me groen licht (volgens mij bedoeld om beveiligingscamera’s een goed beeld te geven). Achter de heuvel ligt een raffinaderij. Heel veel kunstlicht wat vanachter deze heuvel de lucht ingaat. Dit licht mengde zich met het blauwige van de lucht wat deze rozige kleur gaf.

In de Spotlight: Calandkanaal windscherm van Danny Holleman

Camera: Fujifilm XT1
Objectief: Fujinon XF18-55
Diafragma: f/7.1
Sluitertijd: 26 sec
ISO: 640
 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper