I love to write day

I love to write day

Eefke Burg 2250 0
Vandaag is het ‘I love to write day’ en ik hoor je denken: schrijven? Maar hoezo is dit voor een fotograaf belangrijk? Mocht je je echter op een (semi)professionele manier bezighouden met fotografie, dan kan schrijven een grotere rol spelen in je fotografiebedrijf dan dat je denkt.

I love to write day – waarom schrijven belangrijk is voor een fotograaf

Dat schrijven voor een sollicitatiegesprek belangrijk is kan iedereen wel bedenken en ook in de communicatie met een klant kan het belangrijk zijn. Hieronder zetten we nog een paar redenen voor je op een rij waarom het belangrijk kan zijn om als fotograaf goed moet kunnen schrijven.

Captions

Veel fotografen krijgen vandaag de dag aandacht via Social Media en dat is denk ik ook logisch: op welke andere plek heb je zo’n groot publiek dat jou nog niet heeft ontdekt? Toch kan het lastig zijn om veel gezien te worden, ook al heb je nog zo’n mooie foto.

Het bijschrift, of jouw caption, onder de foto heeft echter een grotere impact op hoeveel je foto wordt gezien dan dat je denkt. Als je een bijschrift schrijft waar mensen zich daadwerkelijk in willen verdiepen en op reageren, dan komt de foto hoger in het Instagram-algoritme. Scoor je goed op het algoritme, dan betekent dit dat meer mensen jouw foto’s bekijken.

Regels voor een goed bijschrift? Maak het persoonlijk en vertel een verhaal wat interessant is om te lezen. Gebruik emoji’s als deze logisch voelen en zorg ervoor dat je een zogenaamde ‘call to action’ toevoegt, bijvoorbeeld een vraag aan je lezer om op het bericht te reageren. Humor? Sure, als dit iets is wat bij je past.

Teksten op je website

Veel fotografen die ik ken hebben en prachtige website met mooie foto’s, maar zijn op geen enkele manier te vinden op Google. Dit heeft er mee te maken dat ze geen teksten op hun website hebben geschreven. Deze teksten zorgen er voor dat je website wordt gevonden. Schrijf dus vooral een stuk over wat voor een soort diensten je aanbiedt en waar je deze aanbiedt. Maar stop daar niet.

Hoe vaker je over iets schrijft, hoe beter je wordt gevonden. Jep, het runnen van een fotografiebedrijf kan enorm veel werk zijn. Deel je expertise met je klanten en met andere fotografen en op deze manier zal je ook steeds meer bekend komen te staan om waar je sterk in bent als fotograaf.

En… Wat pak jij aan de hand van I love to write day?

I love to write day – hou je van schrijven?

Wat mijn stiekeme hoop is dat je iemand bent die houdt van schrijven, maar ook van fotograferen. Als dat het geval is hebben we namelijk de ideale baan voor jou: redacteur fotografie voor DIGIFOTO. Lees hier meer over de vacature.

Ik hoop dat je veel aan mijn tips hebt gehad. Fijne I love to write day!

afbeelding van Eefke Burg

EefkeBurg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen vanEefke