Hoe verdien je geld met Instagram?

Hoe verdien je geld met Instagram?

Nadja Geskus 4425 0
Klinkt als een droom toch? Geld verdienen met jouw Instagramaccount. Het is niet onmogelijk. Veel mensen verdienen behoorlijk wat geld namelijk met Instagram. Zo verdient de prachtige Anna Nooshin met een productpromotie op Instagram zo’n €3000,- tot €4000,-! Maar hoe doe je dat nu zelf? We leggen het uit!

Volgers op Instagram

Wat belangrijk is als je geld wilt gaan verdienen met je Instagramaccount, is dat je genoeg volgers hebt. Wanneer je bijna geen volgers hebt, zullen bedrijven ook niet geïnteresseerd zijn in jouw account. Maar hoe krijg je die enorme aantallen volgers precies? Begin eerst eens met een niche kiezen. Wanneer je één duidelijk onderwerp hebt op jouw Instagram, zijn mensen sneller geneigd het te gaan volgen.

Algoritme

Afgelopen jaar introduceerde Instagram een nieuw algoritme waardoor posts niet chronologisch meer in tijdlijnen verschijnen. Het kan dus zo zijn dat jouw volgers niet al je berichten meer zien, gezien ze de berichten zien van volgers waar ze het meeste interactie mee hebben. Belangrijk is dus dat je zorgt dat je daar tussen weet te komen. Belangrijk  is dat je dus regelmatig wat plaatst, maar ook niet te veel. Drie keer per dag is al behoorlijk veel, dus zorg niet dat je daar overheen gaat. Dan wordt het namelijk gezien als spam. Daarnaast is interactie met jouw volgers ook erg goed. Reageer op hun reacties of reageer op foto’s van hen en maak gebruik van Instagram Stories.

Instagram Live

Hashtags

Één van de belangrijkste functies van Instagram, is de hashtag. Hashtags zijn woorden met een hekje ervoor, waarop mensen kunnen zoeken. Zo kunnen ze dus ook bij jouw foto’s terecht komen. Gebruik zinvolle hashtags en hashtags die ook daadwerkelijk bij jouw foto passen.

Sponsors

Wanneer je een hoop volgers hebt kun je sponsors werven. Soms benaderen bedrijven jou, maar zo niet, dan zal je zelf op zoek moeten gaan naar bedrijven die jou zouden kunnen sponsoren. Je kunt bijvoorbeeld een bepaald bedrag afspreken, maar je zou ook kunnen afspreken dat je bijvoorbeeld €0,50 per like krijgt en €1,- per reactie. Kijk wat het beste bij beide partijen past en onderhandel.

Andere manieren

Sponsors voor jouw posts zijn natuurlijk niet de enige manier om geld te verdienen met Instagram. Zo kun je bijvoorbeeld ook jouw foto’s verkopen aan stockfoto websites of kun je een sponsor vinden die jou betaald om een link in jouw biografie op Instagram te plaatsen. Genoeg manieren dus!

afbeelding van Nadja Geskus

NadjaGeskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanNadja