updaten ja of nee en hoe dan?

Hoe en waarom je lens updaten met firmware

Christel de Wolff 3406 0
Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen, een nieuwe firmware update voor een model camera of lens. Je kunt een bestandje downloaden op de website van de fabrikant, maar wat dan?

Sommige lenzen kunnen aangesloten worden op een zogenaamd docking systeem, dan hebben ze de body niet nodig om de firmware update door te voeren. Andere lenzen moet je aan de body plaatsen en die verbinden met een computer om de firmware te instaleren.

In deze video laat Armando Ferreira aan de hand van zijn Sigma lens zien hoe zo'n proces in zijn werk gaat. Ook legt hij uit waarom je een firmware update moet willen installeren.

 

 

Problemen met firmware updates

Overigens is het goed om niet blindelings te vertrouwen op een firmware update. Onlangs werd een update van een cameramerk teruggeroepen omdat de camera's na installatie juist fouten vertoonden. Als je geen waarde hecht aan het altijd voorop te moeten lopen met nieuwe snufjes, kun je overwegen om even te wachten als de nieuwste update beschikbaar is. Dan geef je de fabrikant nog wat tijd om eventuele problemen op te lossen. Gelukkig komt zo'n fout in de update zelden voor en mocht het toch voorkomen, kan deze worden opgelost door de foutieve firmware te laten overschrijven door een nieuwe versie. 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel