Hoe bewaar je het veiligst al jouw foto’s?

Redactie 284 0
Foto’s kunnen ontzettend belangrijk voor je zijn. Alleen, hoe voorkom je nu dat jouw foto’s verloren gaan of gehackt worden?

De meeste foto’s worden vandaag de dag op digitale apparaten bewaard. Wil je niet dat deze verloren gaan, dan hebben we een aantal handige tips voor je. Indien jij veel foto’s op je smartphone hebt staan, dan is het zeker verstandig om deze tips even door te nemen. Niemand zit er namelijk op te wachten dat al zijn privéfoto’s op straat komen te liggen of dat mooie foto’s per ongeluk verloren gaan.

Maak een online back-up

Het is zeer belangrijk dat je een online back-up maakt als je bang bent dat je foto’s verloren gaan. De kans dat foto’s verloren gaan is zeer realistisch wanneer je dit niet doet. Wie heeft bijvoorbeeld nog nooit meegemaakt dat een laptop of smartphone plotseling stopte met werken? Wanneer dat gebeurt, wil je natuurlijk niet dat je kostbare foto’s verloren gaan. Daarom is het belangrijk om een back-up te maken. Net als dat je een hostingpartij kunt inschakelen voor webhosting, is het ook een optie om een VPS te gebruiken om foto’s op te slaan. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een cloudservice. Als je foto’s online opslaat, zullen deze niet snel verloren gaan.

Bescherm jouw accounts met een goed wachtwoord

Bescherm alle accounts waar je foto’s op bewaart met een sterk wachtwoord. Veel mensen bewaren bijvoorbeeld foto’s op Snapchat. Belangrijk is dus om een goed wachtwoord te hebben voor je socialmedia-accounts. Dat geldt echter ook voor alle accounts op de cloud. Door een sterk wachtwoord te gebruiken, voorkom je dat je accounts worden gehackt. Zorg er ook voor dat bekenden jouw wachtwoord niet kunnen raden. Belangrijk is ook om al je apparaten met een wachtwoord te beschermen.

Zorg ervoor dat je jouw mooiste foto’s ook fysiek bewaart

Het is prettig dat je mooie foto’s eenvoudig online kunt opslaan, maar het is niet onverstandig om ook fysieke kopieën te maken van je mooiste foto’s. Zo voorkom je dat je de foto’s niet meer hebt als je geen toegang meer hebt tot een van je accounts of wanneer je foto’s per ongeluk verwijdert. Als je foto’s fysiek bewaart, blijven ze vaak toch het langst bewaart. Mocht je bijvoorbeeld ruimte nodig hebben op je smartphone of in de cloud, dan verwijder je mogelijk foto’s waar je later spijt van krijgt.

Verdiep je goed in de mogelijkheden als je foto’s online wilt opslaan

Je foto’s online opslaan is een prima manier om te voorkomen dat foto’s verloren gaan. Het is echter wel aan te raden om je goed in de verschillende mogelijkheden te verdiepen. Er zijn namelijk tal van manieren om je foto’s online op te slaan. Van welke dienst kun je het best gebruik maken? Dat is onder andere afhankelijk van je persoonlijke wensen. Belangrijk is echter ook om even te controleren welke diensten betrouwbaar zijn en welke niet. Dat doe je bijvoorbeeld door recensies te lezen.

 

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie