Echte momenten van echte mensen

Hilarische trouwfoto's gemaakt door Ian Weldon

Christel de Wolff 2059 0

De grote dag van een bruidspaar moet perfect zijn, zo ziet het er op foto's ook vaak uit. Ian Weldon pakt het anders aan: hij schroomt niet om juist de momenten tussen de fotogenieke momenten te fotograferen.

Echte momenten van echte mensen

Bruiloften die Ian Weldon fotografeert zijn ook perfect, het bruidspaar en de aanhang  hebben de dag van hun leven. Maar waar de fotograaf het anders aanpakt dan andere Insta-friendly fotografen, is dat hij niet schuwt voor oncharmante foto's waarbij gasten taart eten, jurken moeten worden gestreken en eigenwijze kinderen gekke bekken trekken. Hilarische beelden, die veel meer los maken dan de perfecte plaatjes die we normaal gesproken tegenkomen.


^Foto door documentaire fotograaf Ian Weldon

Complimenten van Martin Parr

Wereldberoemd fotograaf Martin Parr zegt over Ian Weldon: 'Hij beweert géén trouwfotograaf te zijn en ik snap wat hij daarmee bedoelt. Hij is echter de meest echte huwelijksfotograaf die ik ooit ben tegengekomen.'

Expositie Ian Weldon - 'I am not a weddingphotographer'

Nog tot en met 10 augustus zijn de beelden van Ian Weldon te zien in Bristol bij de Martin Parr Foundation.  Geen vakantie naar Bristol geboekt? Check dan de portfoliowebsite van Ian Weldon of volg hem op instagram.

Lees ook: Open brief aan mensen die foto's met mobiel maken tijdens bruiloft

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel