Gratis update naar CS6 in 'grace period' van Adobe

Jasper van Bladel 3873 0
Nu Adobe Photoshop CS6 eraan zit te komen is het niet aantrekkelijk om bijvoorbeeld de huidige versie van het programma aan te schaffen. Adobe snapt dit zelf ook, daarom krijgen mensen die tussen nu en 6 mei een upgrade of een volledige versie van CS5.5-suites aanschaffen een gratis update naar CS6.

Het aanbod van Adobe geldt voor alle suites, behalve voor Acrobat, Flash Catalyst, Contribute, Flash Builder en OnLocation. 

De gratis upgrade naar CS6 is vooral handig voor mensen die nog met de CS2-versie van Photoshop werken. Als het nieuwe softwarepakket uitkomt zitten er drie versies tussen CS2 en CS6, volgens de regels van het bedrijf één te veel voor een upgrade. Als je nu als gebruiker van CS2 opteert voor een upgrade naar CS5.5, ben je zeker van een gratis versie van CS6.

Regels omgooien

Eerst wilde Adobe de upgrade-regels helemaal omgooien, zodat je alleen vanaf CS5 nog goedkoop over zou kunnen stappen naar CS6. Daar kreeg het bedrijf zoveel commentaar op, dat ze het besluit (voorlopig) teruggedraaid hebben. 

Coupon

De gratis upgrade krijg je tien dagen na het verschijnen van CS6 opgestuurd in de vorm van een coupon, die je tot 30 juni geldig is. Zo weten we ook meteen dat we het nieuwe softwarepakket al snel kunnen verwachten. 

Gratis beta

Als je nieuwsgierig bent naar Photoshop CS6, dan kun je alvast de gratis beta-versie van het programma uitproberen.  

afbeelding van Jasper van Bladel

Jaspervan Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen vanJasper