Alleen op de wereld?

Gemakkelijk voorbijgangers uit je foto verwijderen

Christel de Wolff 10057
Na een lastige en stressvolle periode wereldwijd, wil je even je gedachten kunnen verzetten op een rustig vakantieoord. Helaas zijn er meer mensen die hetzelfde dachten en voor je het weet sta je op een drukke toeristische trekpleister te poseren voor een leuk vakantiekiekje en lopen er allerlei voorbijgangers door je beeld. In dit artikel een aantal snelle manieren om personen uit je foto te verwijderen.
Door de coronacrisis zijn veel vakantieplannen in de war gegooid. Naar verwachting spenderen we onze vakantie meer in eigen land. Dat kan als gevolg hebben dat het bij bepaalde toeristische hotspots drukker is dan normaal. Houd voldoende afstand en volg de aanwijzingen van het RIVM op. Is het echt veel te druk, overweeg dan een rechtsomkeert te maken. Jouw gezondheid is belangrijker dan een mooie foto.

Ongewenste voorbijgangers uit je foto verwijderen

Is het veilig om je foto te maken, dan wensen we je daarmee veel plezier en succes. Soms kan het voorkomen dat je last hebt van voorbijgangers in je beeld en lukt het gewoon niet om een foto te maken waarbij niemand door je beeld loopt. Vlakbij zien mensen waarschijnlijk dat je een foto gaat maken, vaak lopen ze dan een paar meter om of blijven ze even staan. Maar op de achtergrond hebben mensen vaak helemaal niet door dat je op het punt staat om een foto te maken. Het is dan wachten op het moment dat iedereen weg is echt niet te doen.

Een lange sluitertijd waarmee je bewegende objecten uit je foto kan laten is niet altijd mogelijk, zeker wanneer je niet met filters werkt waardoor er te veel licht op je sensor valt, of wanneer het onderwerp wat je wil fotograferen ook beweegt.

In dat geval ben je al gauw aangewezen op de nabewerking. Het moeten uitstuffen van voorbijgangers in Photoshop of Lightroom kan demotiverend klinken, maar het is echt een stuk minder werk dan het lijkt. In deze videotutorial wordt uitgelegd hoe je snel voorbijgangers uit je foto kunt verwijderen in Photoshop. 

 

Gemakkelijk objecten uit je foto verwijderen

Natuurlijk kun je in fotobewerkingssoftware zoals Photoshop en Lightroom niet alleen voorbijgangers uit je foto verwijderen. De programma’s zijn ook een welkome tool als het gaat om andere ongewenste objecten uit je foto verwijderen. In deze video leer je vliegensvlug om objecten uit je foto te verwijderen in Adobe Photoshop. 

 

Tutorial: uitstuffen als een pro in Luminar 4

Naast het markleidende Photoshop en Lightroom zijn er nog veel meer programma's om je foto's mee te bewerken. Het programma Luminar 4 wint rap aan populariteit. Deze software is te gebruiken als een standalone programma of als Photoshop plug-in en richt zich op het bewerken van foto's met behulp van kunstmatige intelligentie. Zo kun je met één druk op de knop de luchten van je foto vervangen, huidverbeteringen aanbrengen of ongewenste objecten uit je foto verwijderen. Die laatste hebben we uitgelicht in een mooie tutorial:

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel