Geld verdienen met je hobby fotografie

Geld verdienen als hobbyfotograaf

Redactie DIGIFO... 5583 0
Er wordt veel gesproken of je nou als hobbyist ook geld mag gaan verdienen met fotografie. Gevorderde fotografen zijn er huiverig voor: vaak vragen beginnende fotografen een prijs die in sommige gevallen zelfs onder hun kostprijs ligt. Toch kan het lonen om geld te verdienen met je hobby fotografie. We zetten de beste manieren voor je op een rij.

Manieren om geld te verdienen met je hobby fotografie

Verkoop je foto’s aan kranten en websites

Dit werkt vooral goed als je foto’s hebt gemaakt tijdens een nieuwswaardig evenement. Kranten zijn op zoek naar mooie foto’s bij dergelijke evenementen en vaak staan de technische skills van een fotograaf bij dergelijke foto’s minder centraal dan bij andere manieren die geld opleveren. Ben je al wat verder gevorderd? Dan kan het lonen om reviews of tutorials te gaan schrijven, dit zou bijvoorbeeld bij de redactie van DIGIFOTO kunnen.

Schiet stock fotografie

Ok, bij deze manier van geld verdienen moet je wel even dubbel achter je oren krabben. In een artikel dat ik eerder schreef, kan je zien wanneer het werkt en wanneer het niet werkt en dat je er vooral geen gouden bergen van moet verwachten. Let met name voor het soort bedrijven waarvoor je werkt: sommige lonen beter dan anderen.

Het fotograferen van evenementen

Ok, op een bepaald moment vraagt iemand je waarschijnlijk om hun bruiloft te fotograferen. Omdat dit een eenmalig evenement is zou ik hier niet mee beginnen. Tot die tijd loont het om een ander soort evenementen te fotograferen. Feesten zijn bijvoorbeeld vaak voorzien van een fotograaf die de mooiste plaatjes van ze schiet en hier worden toch geen perfecte foto’s verwacht, omdat het licht bij het feest zich daar niet voor leent. Pas wel op met lasers.

Verkoop prints of een fotoboek

Als je een stapje verder bent met je fotografie kan je er over nadenken om prints te verkopen, of je foto’s te bundelen in een boek. Deze kan je verkopen via een website als WerkaandeMuur of Etsy.

Andere manieren om geld te verdienen met fotografie

Let altijd op je kostprijs bij het verdienen van een bijverdienste met fotografie. Vaak kost de afschrijving van je fotografie al snel zo’n 100 euro, als je kijkt naar het aantal clicks dat je maakt.

Ook een goede tip om geld te verdienen met fotografie? Deel hem met ons hieronder.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie