FUJIFILM’s GFX Serie: Nieuw hoofdstuk in professionele fotografie

bryan.clipboard... 329 0

FUJIFILM onthult vandaag een nieuwe roadmap voor de verwisselbare GF-objectieven van de GFX Serie systeemcamera's. Deze camera's zijn uitgerust met een grootformaat sensor, die ongeveer 1,7 keer groter is dan een 35mm full-frame sensor. De roadmap is uitgebreid met twee nieuwe objectieven, waardoor het totale aanbod nu op 20 GF-objectieven komt.

Uitbreiding van de GFX Serie: Nieuwe Mogelijkheden voor Creativiteit en Precisie

De GFX Serie van FUJIFILM onderscheidt zich door het gebruik van een grootformaat sensor, die ongeveer 1,7 keer groter is dan een standaard 35mm full-frame sensor. Deze sensor biedt niet alleen een groter dynamisch bereik, maar ook een hoge beeldkwaliteit en kleurweergave. Het is deze unieke combinatie die de GFX Serie zo aantrekkelijk maakt voor professionals die streven naar het hoogste niveau van detail en precisie in hun werk.

Met de uitbreiding van de roadmap met maar liefst twee nieuwe objectieven, wordt het scala aan creatieve mogelijkheden nog verder vergroot. Of het nu gaat om  natuurfotografie om vogels en andere dieren vast te leggen, of wanneer je als videograaf op zoek bent naar soepele zoom- en focusmogelijkheden, de GFX Serie heeft nu meer te bieden dan ooit tevoren.

Op de nieuwe roadmap voor de FUJIFILM GFX Serie staan twee nieuwe, veelbelovende objectieven. Het eerste is een ultra tele-objectief met een vaste brandpuntsafstand van 500mm, wat gelijkstaat aan 396mm in vergelijking met het 35mm filmformaat. Dit objectief verdubbelt het maximale telefotobereik van de GF-objectieven van 250mm naar 500mm. Bovendien kan dit objectief straks worden uitgerust met een teleconverter, waardoor het bereik verder wordt vergroot tot 700mm. Dit maakt het mogelijk om onderwerpen op grote afstand vast te leggen, zoals atleten en dieren in het wild.

FUJIFILM's Uitgebreide Roadmap

Het tweede objectief is een autofocus zoomobjectief, ideaal voor video-opnames. Diafragma, focus en zoom kunnen daarbij elektrisch worden bediend, wat zorgt voor een soepel en gedetailleerd beeld, perfect voor professioneel gebruik.

Naast de twee nieuwe objectieven op deze roadmap heeft FUJIFILM ook nog enkele andere spannende producten aangekondigd. Zo is er de FUJINON GF55mmF1.7 R WR, een standaard objectief met vaste brandpuntsafstand en met een zeer groot maximaal diafragma dat ideaal is voor portretfotografie. Het objectief is daardoor ideaal om te gebruiken in situaties met weinig licht.

Verder zijn er twee ‘Tilt Shift’-objectieven geïntroduceerd: de FUJINON GF30mmF5.6 T/S en de FUJINON GF110mmF5.6 T/S Macro. Deze objectieven zijn perfect voor landschap- en architectuurfotografie en macro-opnames, en bieden een ongekende controle over perspectief en scherptediepte. Met deze nieuwe toevoegingen blijft FUJIFILM het GFX-systeem verrijken en de mogelijkheden voor hoogwaardige video- en fotografie uitbreiden.

Met deze recente uitbreidingen van de roadmap, de introductie van enkele nieuwe objectieven en een nieuwe camera, zet FUJIFILM een grote stap voorwaarts in de wereld van professionele fotografie en videografie. De GFX Serie blijft zich ontwikkelen als een veelzijdig en krachtig systeem dat voldoet aan de eisen van zelfs de meest veeleisende professionals. FUJIFILM is vastbesloten om het GFX-systeem verder uit te breiden en te blijven innoveren voor zowel de doorgewinterde professional als de enthousiaste amateur.

 

Lees ook

DIGIFOTO PRO 4.2023 - Portretfotografie en Macro

Samsung Galaxy S23 Ultra: Mobiel fotograferen en filmen op ongekend niveau