Foto's uploaden

Redactie DIGIFO... 2388 1

Ben jij een fotograaf en wil je graag anderen laten meegenieten van jouw foto's? We leggen je in dit artikel stap voor stap uit hoe je een account aanmaakt, foto's kunt uploaden naar de gallery en hoe je kunt deelnemen aan eventuele fotowedstrijden. Wie weet vallen jouw foto's wel op en win je een plek in de Spotlight

Stap 1 

Bovenaan de pagina, vind je het tabje 'registeren'. Klik er op.

Stap 2 

Vul je velden in. Let op: geef een geldig e-mailadres op. Klik dan op 'ik ben geen robot' en ga verder naar 'Profiel aanmaken'.

Stap 3 - Registreren

Vul nu verder het profiel in, upload een profielfoto en vul de linkjes in naar jouw website en social media pagina's. Wil je dat niet, dan kun je er voor kiezen om dat venster leeg te laten. Vervolgens wordt je gevraagd om je wachtwoord in te vullen. Kies een veilig wachtwoord en voer die tweemaal (ter controle) in. Onderaan het scherm is er ruimte om persoonlijke informatie in te vullen. Dit kun je nu doen, je kunt deze informatie ook in een later stadium wijzigen. Ook het wachtwoord en de profielfoto kun je later nog veranderen. Als je klaar bent, klik je onderaan de pagina op 'Gegevens opslaan'.

Stap 4 - Registreren

Als je op 'Gegevens opslaan' klikt, dan zal je terugkeren naar de profielpagina. Als je alles goed hebt gedaan, dan verschijnt bovenin wel de mededeling 'De veranderingen zijn opgeslagen'. Als je een venster niet juist hebt ingevuld, dan zal om het betreffende venster een dikke rode rand verschijnen. Vul het venster in volgens de instructies en klik daarna nogmaals op 'opslaan'.

Stap 5 - Je persoonlijke profiel

Helemaal bovenaan de pagina, staat nu jouw naam. Klik op je naam om naar je eigen profielpagina te gaan. Van hieruit kun je foto's uploaden, je eigen foto's bekijken en beheren en je persoonlijke gegevens aanpassen.

Stap 6 - Bewerken van je profiel

In de balk onder je profielfoto en je eigen naam, geschreven in koeienletters, vind je de knop 'Profiel bewerken'. Als je hierop klikt krijg je hetzelfde scherm als bij stap 3 te zien. Je kunt daar al je persoonlijke gegevens, je profielfoto en wachtwoord wijzigen.

Stap 7 - Een foto toevoegen

Klik op de rode knop met de tekst 'upload foto'.

Stap 8 - Uploaden

Klik op 'browse' om een foto van je eigen computer te selecteren of sleep een foto (JPG, max. 8 MB) in het daar voor bestemde vak, klik vervolgens op 'uploaden'.

Stap 9 - Titel en beschrijving

Er verschijnt een kleine afbeelding van je foto bovenaan de pagina. Vul bij 'Title' een titel voor je foto in, het grote tekstvak onder het kopje 'Body' kun je gebruiken om een beschrijving bij je foto te geven. Dit vak kun je leeg laten als je geen beschrijving wil geven, een titel is wel verplicht.

Stap 10 - Genre selecteren

Scroll naar benenden en kies uit de lijst met categorieën de categorie uit die het meest van toepassing is.

Stap 11 - Toevoegen aan een fotowedstrijd

Je kunt je foto's na het uploaden direct toevoegen aan een van de lopende wedstrijden. Klik op het pijltje naar beneden om te zien welke wedstrijden actief zijn.

Stap 12 - Foto opslaan

Klik op 'Opslaan' om het uploaden definitief te maken en de titel, beschrijving, categorie en deelname aan een fotowedstrijd te bevestigen. Deze informatie kan eventueel achteraf nog worden gewijzigd.

Stap 13 - Je foto bekijken

Na het opslaan van de afbeelding krijg je meteen te zien hoe anderen jouw foto kunnen bekijken. Je hebt nu je eerste foto geupload!

Stap 14 - Je foto achteraf bewerken

Nog niet tevreden over de titel of de beschrijving? Is er net een nieuwe fotowedstrijd waarvoor je reeds geuploade foto wel voor in aanmerking komt? Klik dan op 'Edit', linksonder je foto. Je krijgt dan hetzelfde scherm te zien als bij stap 9 tot en met 12.

Vragen? Neem dan contact met ons op via info@clipboardmedia.nl. We zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie

afbeelding van onno54_145170

Zal wel een foto zijn van een wedstrijd van me raceneefje .
Kan de schrijfsnelheid goed gebruiken .