Foto's op tv bekijken: hoe werkt dat?

Redactie 30368 0
Je wilt je foto's ook wel eens op een groter scherm zien dan het display van je camera of telefoon. In veel gevallen heb je al een groot scherm staan in huis: gebruik je tv!

Het is voor jou als fotograaf natuurlijk eenvoudig om je hele leven vast te leggen op foto. Dit doe je uiteraard met je DSLR- of mirrorless camera. Je hebt deze camera en lens zorgvuldig uitgekozen om tot de beste beeldkwaliteit voor foto's te komen, toch? Door de hoge optische resolutie en megapixels blijft je foto van goede kwaliteit naar mate je hem uitvergroot of bijvoorbeeld op posterformaat laat afdrukken. Je kunt de gemaakte foto’s prima bekijken op je pc, laptop of tablet, maar de kwaliteit van de foto komt natuurlijk veel beter tot zijn recht op een groot scherm. Zo’n groot scherm heb je in veel gevallen gewoon al thuis staan: je tv. Op de tv's van tegenwoordig kun je op vele manieren foto's bekijken. Hieronder volgen een aantal manieren waarop je je favoriete foto's op je grote scherm kan bekijken. 

Foto's op je tv bekijken via een USB-stick 

Op de meeste tv's van tegenwoordig zit een USB-aansluiting of zelfs meerdere. Wanneer je je foto's in een mapje opslaat op je USB-stick, kun je deze allemaal bekijken in een slideshow op je tv. Het enige wat je hoeft te doen is de USB-stick in de tv te pluggen en het genieten van herinneringen kan beginnen. De tv zal de foto’s meestal automatisch afspelen. Je kunt dan zelf instellen hoe lang je elke foto in beeld wilt houden en de slideshow pauzeren met de afstandsbediening. Ook is het vaak mogelijk om de foto’s één voor één te bekijken. Je klikt dan met de afstandsbediening door naar de volgende foto.

Via een laptop 

Veel mensen hebben het merendeel van hun foto's op hun laptop staan. Je kunt een selectie hiervan zoals boven beschreven op een USB-stick zetten en ze zo bekijken op je tv. Maar je kunt ook je laptop heel makkelijk rechtstreeks aansluiten op je tv. Dit doe je via een HDMI-kabel. Hierdoor komt een directe verbinding met je tv tot stand. Het scherm van je laptop wordt nu rechtstreeks weergegeven op je tv. Op deze manier kun je al je foto's op je grote scherm bekijken, zonder tussenkomst van een USB-stick. 

Via streaming 

De makkelijkste manier om foto's op je tv te bekijken is toch wel via streaming. Of je foto’s nou op je fotocamera, tablet, pc of laptop staan. Het is belangrijk dat zowel je tv als het apparaat waarmee je wilt streamen is verbonden met het wifinetwerk. Alleen dan kunnen beide apparaten met elkaar communiceren. Wanneer je je in je foto-app bevindt waar al je foto’s staan, selecteer je de optie 'streamen' bij Android of 'AirPlay' bij een iOS device. Als je de foto’s rechtstreeks vanaf je camera wilt streamen, klik je in de meeste gevallen in het menu 'wifi' op 'tv-link'. Vrijwel direct verschijnen de foto's op je tv. Je hebt hiervoor dus geen kabel of USB-stick nodig.

Internet vergelijken 

Als je wilt streamen is het belangrijk dat je een goede internetconnectie hebt met voldoende snelheid. Met een trage verbinding kunnen er wachttijden ontstaan bij het laden van de foto's. Dit is erg frustrerend, zeker als elke foto meerdere seconden wachttijd met zich meebrengt. Voorkom vervelende wachttijden door internet vergelijken online. Kies een internetverbinding met voldoende snelheid die streaming goed kan ondersteunen, zodat je ongestoord kun genieten van foto's op je tv.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie