Fotografen tonen hun recente werk op Domplein in Utrecht

Christel de Wolff 389 0
Woon je in de buurt van Utrecht of ben je toevallig in de Domstad op zaterdag 12 juni? Vergeet dan niet om even langs het Domplein te wandelen voor je dagelijkse portie fotografie inspiratie, verzorgd door tien FOTODOK talenten.
Tien fotografen van het FOTODOK Lighthouse talentenprogramma sluiten op 12 juni tussen 11 en 16 uur op het Domplein in Utrecht hun traject af met een spectaculaire presentatie van hun projecten. Als levende standbeelden laten ze voorbijgangers zien en ervaren welke fotoverhalen ze aan het maken zijn. Elk beeld representeert het laatste fotografische project waaraan ze hebben gewerkt. Elk project brengt een maatschappelijk betrokken thema onder de aandacht waarmee zij nieuwe inzichten en perspectieven geven op deze thema’s. 

De FOTODOK Lighthouse deelnemers kunnen niet wachten om hun nieuwe werk te delen met het publiek. Vanaf 12 juni zijn alle projecten ook te zien op het speciaal voor Lighthouse ontwikkelde platform op de FOTODOK website www.fotodok.org en te beluisteren in tien podcast afleveringen.

FOTODOK Lighthouse

FOTODOK Lighthouse talenten 2020/2021: Ebru Aydin. Monika Balu, Walter Costa, Naomi Kok, Alexis Molina, Michelle Piergoelam, Ana Nunez Rodriguez, Daan Russcher, Pippilotta Yerna en Zoë Zandwijken. Lighthouse is een programma dat FOTODOK is gestart in 2019. Jaarlijks financiert, begeleidt en ondersteunt FOTODOK met Lighthouse 10 gemotiveerde opkomende fotografen. Door middel van masterclasses en inspiratiesessies ontwikkelen ze een nieuw projectplan. De focus van Lighthouse ligt op de artistieke ontwikkeling en ondernemerschap van de talenten.

Dankzij de structurele ondersteuning van de Gemeente Utrecht en het Mondriaan Fonds. een bijdrage van het K.F. Hein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, het ABN Amro Cultuurfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, ForHannah en de steun van 84 donateurs van de crowdfundcampagne op Voordekunst kan FOTODOK Lighthouse organiseren en actuele maatschappelijke thema’s van visuele perspectieven voorzien.

Info fotodok.org

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel