Fotografeer elke bliksemschicht met je iPhone

Fotografeer elke bliksemschicht met je iPhone

jesse kraal 7415 0
Ubertronix, het bedrijf dat bekend staat om externe camera-triggers die een foto maken als een bliksemschicht wordt gedetecteerd, komt nu met een iPhone-app die hetzelfde doet. Het enige wat je hoeft te doen is je iPhone klaar te zetten voor een onweersbui.

Elke dag lijken er wel nieuwe camera-apps voor de iPhone bij te komen, maar weinig apps weten zich te onderscheiden van de massa. Ubertronix is uitzondering op de regel want de Strike Finder-app kan iets wat nog geen enkele andere app kon: de camera af laten gaan als bliksem wordt gedetecteerd.

Strike Finder
iPhone opstellen en Strike Finder aanzetten, zo simpel is het.

Snel genoeg

Als het onweer boven je hoofd (of liever net niet boven je hoofd) dreigt los te barsten, zet je je iPhone met Strike Finder klaar. De beeldsensor van de iPhone registreert extreme veranderingen in lichtsterkte en maakt direct een foto als zo'n verandering optreedt. Volgens de makers van de app is de processor van Apple's recente iOS-apparaten snel genoeg om vrijwel altijd de bliksemschicht op beeld te kunnen vangen.

Niet duur

Op het eerdere bericht over de externe bliksem-trigger voor dslr's kwamen enkele reacties over de prijs van het apparaat. Goed nieuws, want de app kost slechts 1,59 euro. Je moet daarvoor wel in het bezit zijn van een iPhone, iPad of iPod Touch met iOS 4.0 of hoger.

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Bekijk alle artikelen vanJesse