Fotografe Rosalie van der Does presenteert fotoboek over garageboxen

Redactie DIGIFOTO Pro 1993

Fotografe Rosalie van der Does uit Valkenburg ZH (bij Katwijk en Leiden) presenteerde vrijdag 5 november 2021 haar eerste fotoboek. De boekpresentatie vond met veel belangstelling plaats in de rijtuigloods van het museum Stoomtrein Katwijk Leiden. Een sfeervolle locatie die goed paste bij het thema van het boek.

De in 2020 afgestudeerde Rosalie werkte de afgelopen anderhalf jaar aan het fotoboek getiteld Opslag verliefd, waarin getoond wordt wat er achter garagedeuren schuilgaat. ‘’Wat doen mensen vandaag de dag met hun garageboxen?’’ Dat vroeg Van der Does zich af. Ze zijn gebouwd als parkeerplaats voor de auto, maar hebben door de jaren heen andere functies gekregen. Van der Does startte een landelijke zoektocht waarin veel garageboxen voor haar werden geopend.

Het bijzondere koffietafelboek

Opslag verliefd laat zien hoe we omgaan met dat kleine stukje Nederlands grondgebied. Ook worden verhalen achter bijzondere voorwerpen uit de garageboxen verteld. Rosalie: ‘’In de garages zijn mensen zichzelf, worden hobby’s beoefend, geheimen bewaard en komen ideeën tot leven. Een plek die je niet vaak te zien krijgt maar waar je in het boek eindeloos in kunt gluren.’’

De presentatie

Bij de presentatie interviewde Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg Rosalie over haar boek. Dat deed hij met veel humor: ‘’Rosalie is de garageboxenfotograaf des Vaderlands!’’

Fotograaf Lars van den Brink heeft het eerste exemplaar in ontvangst genomen. Hij benadrukte dat Rosalie het talent heeft om een verhaal te zien in alledaagse dingen en dat vakkundig fotografisch vast te leggen. 

Het boek is voor iedereen te koop via www.opslagverliefd.nl 

Foto: Lars van den Brink

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie