Donkere kant van modellenwerk

Fotograaf praat over donkere kant van modellenwerk

Redactie DIGIFOTO Pro 2821

Nog niet heel lang geleden werd beroemdheidfotograaf Marcus Hyde beschuldigd voor intimidatie en manipulatie van een model. Modefotograaf Jessica Kobeissi grijpt nu de kans om zich uit te spreken over de donkere kant van modellenwerk. Wat ze vertelt is haast gruwelijk.

YouTube video over modellenwerk

De video van bijna een uur laat vele aanstootgevende of intimiderende sms-berichten en Instagram DM’s zien. De verhalen die Kobeissi aan het licht brengt zijn zeker niet mild. De modefotograaf wilt met deze video meegeven dat het niet gek is dat dit soort dingen gebeuren als je modellenwerk doet en dat verhalen zoals die van beschuldigingen van Marcus Hyde niet ongebruikelijk of zeldzaam zijn.

Lees ook: Bekende celebrity fotograaf vraagt model op Instagram om naaktfoto

Niet alleen vrouwen

De fotograaf beperkt zich niet tot de vrouwelijke modellen die worden geïntimideerd. ‘Dit is niet alleen specifiek voor vrouwen en ik wil dit heel duidelijk maken. Er zijn ook mannelijke modellen die worden misbruikt. Ik wil dit gewoon hardop zeggen, omdat we ons vaak op de vrouwtjes concentreren en het gebeurt ook bij mannelijke modellen,’ legt ze in de video uit.

Over de video schrijft ze in de beschrijving: ‘Als mens, YouTuber en fotograaf met een groot platform en goede vrienden die modellen zijn die pesterijen hebben meegemaakt, voel ik me verantwoordelijk om te spreken over dit ernstige probleem dat de fotografie- en modellengemeenschap treft. Ik hoop dat ik dit onderwerp gerechtigheid geef. Ik hoop dat het genoeg is.’ 

Bekijk de video van Kobeissi hieronder.

 

 

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie