Fotofair 2021

Fotofair 2021 uitgelicht: masterclass perfecte portretfotografie met Michael Graste

Redactie DIGIFO... 1417 0
Op Fotofair (3-4 juli 2021) kun je diverse masterclasses en workshops volgen van bekende Nederlandse en internationale fotografen. Zo verdiep je je tijdens deze masterclass samen met Michael Graste in de wereld van portretfotografie.

Fotofair 2021

In Eersel op Landgoed Duynenwater vindt op 3 en 4 juli 2021 Fotofair plaats, hét foto-evenement van de Benelux waarbij twee dagen lang educatieve workshops en masterclasses worden aangeboden. Macrofotografie, werken met Adobe Lightroom en het fotograferen van honden en paarden, alles is mogelijk. Zin om je te omgeven met nieuwe en uitdagende fotomomenten op Landgoed Duynenwater? Koop dan snel je tickets voor Fotofair 2021.

Masterclass perfecte portretfotografie

Onder leiding van Michael Graste ga je je tijdens de 150 minuten durende masterclass verdiepen in de wereld van perfecte portretfotografie. Deze masterclass wordt op zowel zaterdag 3 juli als zondag 4 juli 2021 gegeven. Meer weten over de masterclass of je meteen inschrijven? Klik dan hier.

Klik hier om al het tot nu toe gepubliceerde nieuws over Fotofair 2021 te bekijken. 

Wat ga je leren?

Tijdens de masterclass komen de volgende vragen aan bod:

  • Wat zijn de onmiskenbare ingrediënten voor een geslaagde foto?
  • Hoe maak ik de perfecte portretfoto?
  • Hoe gebruik ik mijn externe en / of studio flitser in een combinatie met aanwezig daglicht of kunstlicht?
  • Wat moet je weten als je je flitser gaat gebruiken?
  • Hoe leer ik werken met een model en een make-up artist?
  • Welke voorbereidingen moet ik treffen voor een professionele shoot?

Na een korte introductie aan de hand van voorbeelden ga je hands-on photoshooten met een model. Eerst met 1 setup licht in zwart wit, daarna door naar meerdere setups licht en kleur filters. Daarna volgt nog een nabespreking.

Over Michael Graste  

Fotografie is een kunstvorm en mensen zijn mijn onderwerp. Een foto is meer dan een momentopname. Het is het vastleggen van iemands ziel. Een foto moet technisch uitstekend zijn en het beeld moet iets doen met de kijker. Het moet een verhaal vertellen, een gevoel overbrengen. Elk detail telt. Ik voel me bevoorrecht over de geweldige projecten die ik mag oppakken. Ik ben ik er trots op dat ik grootheden als Kate Moss, Geraldine Kemper en Dafne Schippers voor mijn lens heb gehad. Tegelijkertijd krijg ik net zoveel energie van een opdracht om de eigenheid van de medewerkers van een advocatenkantoor in beeld te vangen of een cover voor een boek te schieten.

Daarnaast wil ik mijn kennis en enthousiasme graag overdragen. In een wereld waarin het schieten van een kiekje zo ontzettend makkelijk is geworden, zijn we soms vergeten wat een foto nou echt goed maakt. Die liefde voor het vak breng ik graag over op anderen. Ik ontmoet graag nieuwe mensen en nieuwe werelden. De inspiratie, dynamiek en energie die ik daarbij op doe, neem ik mee naar jouw werkomgeving. Ook draagt dit letterlijk en figuurlijk bij aan een positief beeld van jouw merk, bedrijf of organisatie. Ik lever als fotograaf graag een positieve bijdrage aan de manier waarop jij in beeld wilt komen bij jouw klanten. Dat doe ik met het werk dat ik lever en tijdens het proces om daar te komen. Ik neem je graag werk uit handen en verras je keer op keer!

Wil jij graag met Michael werken en meer te weten komen over hoe je de perfecte portretfoto’s maakt? Klik dan hier om je in te schrijven voor de masterclass.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie