Foto als kaart laten drukken

Christel de Wolff 2433 0
In een digitale samenleving kiezen we steeds vaker voor social media als deelplatform, maar er zijn eindeloos veel mogelijkheden om jouw werk met anderen te delen. Wat dacht je ervan jouw foto als kaart te laten drukken?

Ansichtkaarten printen van jouw foto

Wenskaarten, uitnodigingen, geboortekaartjes en vakantiegroetjes, er zijn veel momenten waarop het versturen van een kaart nog steeds de standaard is. Kaarten zijn bovendien een veelzijdig medium. Je kunt kiezen voor gevouwen kaarten of een platte ansichtkaart. Een mooie kaart vind je natuurlijk best in een supermarkt, boekhandel of souvenirshop. Maar nog leuker is het om een kaart te versturen met daarop je eigen foto. Of het nu een vakantiefoto betreft of een mooie kerstkaart, jouw foto als kaartje drukken is altijd een goed idee.

Kaarten drukken voor zakelijk gebruik

Ook als zelfstandige fotograaf komen ansichtkaarten met daarop jouw eigen foto's van pas. Een visitekaartje is leuk, maar die verdwijnen uiteindelijk toch vaker in de prullebak dan je zou willen. Wanneer je een paar verschillende ansichtkaarten laat maken, heb je echt iets gaafs om te geven en zal de ontvanger je nog langer onthouden.

Voordelig een kleine oplage kaarten bestellen

Je zit als (beginnende) zelfstandige natuurlijk niet te wachten op een enorme oplage. Bij online drukken wordt er gebruik gemaakt van digitale technologiën, waardoor er geen dure opstartkosten worden gerekend. Dat betekent dat je ook voordelig een kleine oplage kaarten kunt bestellen. Het is met deze manier van drukken tevens makkelijk om meerdere ontwerpen met dezelfde afwerking in één keer te bestellen. En deze manier van bestellen maakt het nog voordeliger om meteen een mooie selectie kaarten met jouw eigen foto's te laten maken.

Tips voor de mooiste kaart

Wil jij kaarten met jouw foto laten drukken? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een kaart met afgeronde hoeken, voor een extra speels effect. Uiteraard moet de foto die je wil laten drukken wel passen bij dit ontwerp, zonder dat er belangrijke delen van de foto afvallen. Ook kun je ervoor kiezen om je kaarten mat of glanzend te laten lamineren. Dit geeft de kaarten niet alleen een extra beschermlaag, maar laat ze er ook nog eens extra mooi uitzien. Ook hier geldt dat sommige foto's het beter doen met een glanzende dan met een matte touch of andersom. Weet je niet precies wat het beste gaat passen of heb je iets in je hoofd wat je niet ziet staan bij de mogelijkheden? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen met de drukkerij, ook online.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel