Één van de 10 Rising Stars of Photography

Foodphotography? #foodporn? Zo werd een Haagse fotograaf ineens wereldberoemd

Christel de Wolff 1720

Je kent de gewoonte vast wel, foto's maken van het eten wat je voorgeschoteld wordt. De Haagse fotografe Kamile Kaveikaite doet dat, maar gaat nog een stapje verder. Foodphotography is een lucratieve bezigheid, ze werd in één klap wereldberoemd.

Ga op Instagram naar @kamilekave om te watertanden. De 27-jarige fotografe uit Den Haag zegde haar baan op om zich op een professioneel niveau bezig te gaan houden met voedselfotografie, #foodphotography of #foodporn.

Foodphotography

Dat bleek een goede keuze te zijn, onlangs werd Kamile Kaveikaite namelijk uitgeroepen tot Rising Star 2019 door Adobe. 'het begon geheimzinnig, maar na wat berichten over en weer werd ik gebeld door Adobe met de boodschap dat ik ben geselecteerd voor de '10 Rising Stars of Photography', zegt Kamile tegen AD Den Haag.

Bekijk ook de website van Kamile.

10 Rising Stars of Photography volgens Adobe

Adobe heeft een zeer breed scala aan fotografen uitgezocht en uitgeroepen tot talent van het jaar. Zo zijn er wereldwijd 10 fotografen geselecteerd met diverse specialisaties zoals landschapsfotografie, portret en dus foodphotography. De hele lijst aan fotografen en hun beste werk vind je hier terug.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel