Firmware voor Nikon Z 7, Z 6 en Z 50

Christel de Wolff 1031
Nikon heeft twee firmware-updates aangekondigd voor hun Z-series. De updates voeren een aantal verbeteringen door die de systeemcamera's nog krachtiger zullen maken.

Firmware 3.00 voor Nikon Z 7 en Z 6

Wanneer de firmware wordt bijgewerkt bij de Z 7/Z 6 naar versie 3.00, wordt een nieuwe functie Dierherkenning-AF toegevoegd aan de huidige Gezichtsherkenning-AF en Oogherkenning-AF. Terwijl de functies Gezichtsherkenning-AF en Oogherkenning-AF menselijke gezichten en ogen herkennen voor een betere scherpstelling, herkent Dierherkenning-AF de ogen en gezichten van honden en katten. Dierherkenning-AF verzorgt de scherpstelling voor u, zodat u zich kunt concentreren op het creatief in beeld brengen van uw huisdier. Daarnaast is met deze update het volgen van een onderwerp ook verbeterd en werkt deze functie nu vergelijkbaar zoals de 3D-tracking functie bij digitale SLR-camera's van Nikon. Ook is er ondersteuning voor meerdere merken CFexpress-geheugenkaarten toegevoegd aan deze update.

Firmware 1.10 voor Nikon Z 50

Wanneer zelfportretten worden vastgelegd in de filmstand, wordt de scherpstelstand momenteel vergrendeld in de stand AF-S. Met de update naar versie 1.10 wordt de scherpstelstand vergrendeld in de stand AF-F. Deze verbetering volgt het gezicht van de gebruiker zodat deze scherp in beeld blijft.

Direct Nikon firmware downloaden

In het Download Center van Nikon kun je informatie vinden over alle fotoproducten van Nikon en meteen de meest recente firmware-update downloaden.

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel