Firmware updates Canon EOS R5 en R6

Christel de Wolff 678 0
Canon heeft nieuwe firmware updates aangekondigd waarmee je de functionaliteit van de EOS R5 en R6 kunt opwaarderen naar het niveau van een EOS R3. Ook de EOS-1D X Mark III krijgt een update.

De update zorgt bij de EOS R5 en R6 voor een nog betere herkenning van onderwerpen. Je kunt nu 'voertuigen' als hoofdonderwerp selecteren om raceauto’s en motoren makkelijker te volgen. De update optimaliseert daarnaast de algemene AF-tracking van mensen, met verbeterde oog- en gezichtsdetectie, en voegt daar lichaamsdetectie aan toe. De EOS-1D X Mark III kan bij voor wintersporten beter hoofden detecteren als iemand een skibril en helm draagt.

Voor alle genoemde modellen zorgt de firmware ervoor dat je niet per ongeluk bestanden kunt overzetten door op de multi-controller te drukken wanneer “Transfer with SET” is ingesteld voor FTP-overdracht. In het verleden had de EOS-1D X Mark III aparte knoppen voor spraakmemo en beeldbeoordeling, maar vanaf nu kun je dat met één knop doen. Voor de EOS R5 en R6 is er bovendien de mogelijkheid om in Live View een aangepaste witbalans in te stellen. 

De firmware-updates zijn te downloaden via de supportpagina van Canon.

Info: www.canon.nl/support

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel