Firmware-update verbetert Panasonic LX5

Julian 3231 2
Panasonic komt met firmwareversie 2.0 voor de Lumix LX5. De update brengt veel vernieuwingen en verbeteringen zoals snellere autofocus, een miniatuureffect-filter en een modus voor ruisreductie bij hoge iso-waarden.

De Panasonic LX5 is inmiddels zo'n dertien maanden op de markt. Met firmwareversie 2.0 brengt de fabrikant nieuwe mogelijkheden en verbeteringen naar de high-end compactcamera. Zo is het autofocusalgoritme aangepast, wat voor snellere scherpstelling moet zorgen. Panasonic belooft 'extreem snelle' autofocus.

Nieuw is de High ISO Noise Reduction Mode, waarin ruis weggewerkt wordt bij foto's geschoten op iso 1600 en 3200. Ook de automatische witbalans zou beter moeten presteren bij weinig licht na de update.

Actieve beeldstabilisatie

Aan de optische beeldstabilisatie wordt een Active Mode toegevoegd. In deze stand werkt de stabilisatie continue, handig tijdens het filmen. De maximale sluitertijd van 60 seconden wordt verlengd naar 250 seconden.

Panasonic LX5

Miniatuureffect

In de My Color Mode-settings kun je voortaan ook kiezen voor het populaire minuatuureffect. Het effect werkt zowel in de foto- als videomodus.

Meer verbeteringen zijn er in de vorm van cotinue-autofocus bij gebruik het half indrukken van de sluiterknop. Ook zou het tegelijkertijd gebruiken van autofocus en handmatige focus verbeterd zijn.

Tot slot past Panasonic de helderheid, contrast, kleurverzadiging en de rode en blauwe tint van het lcd en de optionele digitale zoeker aan zodat deze meer waarheidsgetrouw ogen.

13 september

LX5-bezitters moeten nog even wachten, op 13 september stelt Panasonic firmwareversie 2.0 beschikbaar via de Japanse website.

afbeelding van Serpiente

Ik hoop dat die grote blokken (artifacten) dan ook weg zijn in de onderbelichte delen bij hoge ISO-waarden (alleen bij Jpeg uit de camera aanwezig). Verder een geniale compactcamera! :)

afbeelding van Dennis K.

mmh ik heb op mijn GH2 ook een My color mode, zou leuk zijn als er ook een firmware update komt voor de GH2 waardoor er ook een miniatuur effect mogelijk is in-camera