Firmware update Olympus maakt het mogelijk RAW-videodata te exporteren

Christel de Wolff 5076 0
Olympus kondigt de firmware ontwikkeling aan die het exporteren van RAW videodata mogelijk maakt van Olympus OM-D camera’s naar de Atomos Ninja V HDR Monitor Recorder

Olympus werkt aan een firmware-update voor de Olympus OM-D E-M1X en de E-M1 Mark III, waarbij het mogelijk wordt om RAW videodata te transfereren naar de Atomos Ninja V HDR monitor recorder. Deze firmware staat gepland voor een release in de winter van 2020. De ontwikkeling van deze firmware wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Atomos. De videodata zal kunnen worden opgenomen op de Atomos Ninja V als Apple ProRes RAW, wat een flexibele beeldbewerking in de hand werkt. Hierbij staat niets een professionele videobewerking in de weg, compleet met genuanceerde belichtingsaanpassingen en verregaand kleurmanagement, die toepasbaar zijn op de opgenomen beelden. Olympus maakt voortdurend voortgang in het ondersteunen van het kunnen maken van authentieke videoproducties en werkt constant aan verbeteringen van high-definition videomogelijkheden door middel van compacte en lichtgewicht systemen, die zelfs vanuit de hand fantastisch te gebruiken zijn. Deze ongeëvenaarde draagbaarheid wordt ondersteund met een krachtige vijf-assige in-body beeldstabilisatie.

Voor meer informatie: www.olympus.nlLees ook Review: Olympus OM-D E-M1X

Over Atomos

Atomos heeft als doel het helpen van creatieve professionals met het wegnemen van technologische barrières door het bieden van eenvoudig te gebruiken, baanbrekende 4K en HD Apple ProRes monitoren en/of recorders. Die producten geven professionals snellere, van hogere kwaliteit zijnde en beter betaalbare systemen om mee te werken, ongeacht het doel van de maker. Aan makers van beelden voor social media, YouTube, TV, cinema en andere doeleinden presenteert Atomos voortdurend innovatie op een zeer aantrekkelijk prijspunt. Het bedrijf ontwikkelde onder meer het AtomosOS besturingssysteem, speciaal toegewijd aan videorecording met een elegante en intuïtieve interface, die zich door middel van een touchscreen laat bedienen. Tevens was Atomos in staat het professionele Apple ProRes RAW Video formaat te implementeren, zodat opnames met cinema-gerelateerde camera’s mogelijk werd.

Atomos website: www.atomos.com

 

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel