'Facebook komt met Instagram-achtige filters'

Julian 2901 0
Facebook wil haar mobiele applicatie gaan voorzien van fotofilters. De sociale netwerkgigant gaat daarmee de concurrentie aan met diensten als Instagram en Hipstamatic. Wanneer Facebook de functie lanceert is nog niet duidelijk.

Volgens New York Times is de functie al enige tijd klaar, maar wacht Facebook-baas Mark Zuckerberg met de lancering totdat er nog meer nieuwe filters zijn toegevoegd. De krant baseert zich op twee anonieme medewerkers van de netwerkwebsite.

Facebook zou met zo'n twaalf filters komen. Naast retrofilters die we ook van apps als Instagram kennen, wil Facebook ook nieuwe filtersoorten aanbieden. Dat zou klanten van de concurrentie weg moeten houden.

De anonieme medewerkers verklaren tegenover New York Times ook dat Facebook deze zomer geprobeerd zou hebben Instagram over te nemen. Zonder succes. Instagram blijft snel groeien en telt inmiddels meer dan acht miljoen gebruikers.

Meer filterapps

Facebook is waarschijnlijk niet de enige partij die binnenkort met filters komt. Recent werd duidelijk dat Apple het in iOS5 een stuk makkelijker gaat maken voor applicatiebouwers om filters toe te voegen aan hun apps. Het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad wordt dit najaar gelanceerd.

Facebook vs instagram
Facebook-app voorzien van Instagram-filter