Een beetje eng..

Enorme kickstarter voor licht voyeuristische verborgen camera

Siem van Woerkom 6839 0
Een kickstarter voor een camera, verborgen in een telefoonoplader, heeft in korte tijd ongelofelijk veel geld ingezameld. Maar veel mensen vinden het maar een eng idee.

Creepy?

'Zeg vaarwel tegen dure, omvangrijke en pijnlijk voor de hand liggende beveiligingscamera's', aldus de introductie tekst op de Indiegogo pagina van de HD Mask Noir. Een bewakingscamera van militaire kwaliteit die 24/7 1080p HD-video en kristalheldere audio opneemt zonder dat een batterij nodig is. Het enige dat je hoeft te doen, is hem in een stopcontact stoppen en verbinding te maken met WiFi. 

De camera is ultracompact en super discreet, zodat niemand zal weten dat de HD Mask Noir een camera is, tenzij je dat wilt. 'Sluit hem overal aan - alsof je je telefoon gewoon moet opladen - en begin meteen met het opnemen van HD-video'.

Veel mensen hebben ondertussen gereageerd op het product, waarvan ze vinden dat het te moeilijk is om deze camera te spotten, waardoor hij waarschijnlijk in veel scenario's op zal duiken als wanneer iemand aan het omkleden is, of misschien zelfs in een slaapkamer. 

Verborgen camera in elke kamer?

De camera (wat een mooi woord is voor een simpele telefoon sensor uit 2012) neemt beelden op in max1080P inclusief geluid. Reken er alleen niet op dat de beelden scherp zullen zijn, of het geluid kraakhelder. Het grote probleem met het item is dat het online geopperd wordt als een vernieuwing in beveiliging terwijl er hoogstwaarschijnlijk het tegenovergestelde mee bereikt zal worden. 

Enkele reacties op de pagina waren al opgedoken waarin gebruikers openlijk toe hadden gegeven dat ze de verborgen camera waarschijnlijk zouden gebruiken om mensen te kunnen bespieden. 

Wat vind jij? Is dit TE goed verstopt?

afbeelding van Siem van Woerkom

Siemvan Woerkom | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanSiem