Els Korsten tweede maal ‘Beste trouwfotograaf Benelux’

Bryan Oosenbrug 333 0

Trouwfotograaf Els Korsten heeft voor de tweede keer de Masters of Wedding Photography gewonnen, de grootste en meest prestigieuze bruidsfotografiewedstrijd van de Benelux.

Donderdagavond 11 januari werd in Waddinxveen in het bijzijn van ruim 100 trouwfotografen de top 10 beste trouwfotografen van de Benelux bekendgemaakt. Winnaar Els Korsten heeft nu voor de tweede keer de titel ‘Trouwfotograaf van het Jaar’ op haar naam staan. Naast haar werk als trouwfotograaf fotografeert Els Korsten ook veel koeien.

15 awards

Ruim 450 professionele trouwfotografen deden het hele jaar mee aan de wedstrijd en stuurden ruim 11.000 foto’s in. In vier rondes (elk kwartaal) werden in totaal 364 awards uitgereikt aan de beste trouwfoto’s. Alle foto’s werden beoordeeld door een variërende internationale jury van vooraanstaande trouwfotografen, en de beste trouwfoto’s werden bekroond. Els Korsten heeft met 15 awards de meeste awards over het hele jaar gewonnen, en mag zich nu dan ook met recht de ‘Beste trouwfotograaf van de Benelux’ noemen.

Van koeienfotograaf tot ‘Beste trouwfotograaf Benelux’

Naast haar werk als trouwfotograaf fotografeert Els Korsten ook veel koeien. Boeren die hun mooiste prijswinnende koeien willen laten fotograferen weten Els altijd goed te vinden. “Als er in dit netwerk dan mensen gaan trouwen, dan kloppen ze snel ook voor hun trouwfoto’s bij mij aan”, zegt Els. “En dan willen ze vaak op de trouwdag foto’s maken in het weiland tussen de koeien!” Dat dit nog weleens grappige taferelen oplevert is wel te zien aan de prijswinnende foto’s die Els gemaakt heeft. “Zo heb ik foto’s gemaakt van koeien die het bruidsboeket op willen eten en aan de jurk snuffelen.”

Tweede maal winst

Ook foto’s van bruidsparen zonder koeien kun je aan Els overlaten, die vooral focust op klanten die echte liefhebbers van goede fotografie zijn. “Ze heeft een prachtige fotojournalistieke stijl die hele gave beelden opleveren van unieke momenten tijdens een bruiloft”, zegt organisator van de wedstrijd Christiaan de Groot. “Bruiloften zijn bij uitstek evenementen waar een hoop leuke en onverwachte dingen gebeuren. Als je daarop berekend bent, dan kan je daar als fotojournalist geweldige unieke foto’s van maken. Niks in scène gezet, gewoon zoals het is. Prachtig!”

Els is trots om nu ook in 2023 weer de beste trouwfotograaf van de Benelux te zijn. “Ik ben supertrots op deze titel en dat het lukt om dit topniveau te behalen en dankbaar voor alle bruidsparen die me de kans gaven om zulke mooie kunstwerken te maken van hun bijzondere dag.”

10 jaar beste bruidsfotografen Benelux

De hedendaagse bruidsfotografen zijn volgens organisator Christiaan de Groot échte topsporters in de fotografie. Er wordt veel van je gevraagd als bruidsfotograaf, waarbij anticiperen op bijzondere momenten en omgaan met moeilijke lichtomstandigheden een must is, zonder te veel op te vallen. Je moet als fotograaf zelf als het ware onzichtbaar blijven, legt hij uit. “Het is echt een specialisme, dat door steeds meer allround fotografen ook als zodanig erkend wordt. Het is fantastisch om te zien dat er zo veel getalenteerde bruidsfotografen in de Benelux aan het werk zijn, en dat ze echt bijzondere beelden willen maken voor de bruidsparen. De Masters bestaat dit jaar 10 jaar en de afgelopen jaren hebben steeds meer Benelux-fotografen zich ook gevestigd in de wereldtop. Iets waarop we erg trots mogen zijn.”

Masters

Het doel van de Masters is om bruidsfotografie in de Benelux te blijven verbeteren. Dat doen ze door een community te creëren van fotografen die van elkaar leren en elkaar inspireren met hun beelden en hun creativiteit. Daarnaast hopen ze ook vooral bruidsparen te laten zien waar het om gaat in de bruidsfotografie; échte momenten vastleggen die het verhaal van de trouwdag vertellen, en beelden met impact maken die nog generaties lang gewaardeerd zullen worden.

 

Lees hier ook:

6-dingen-die-je-kunt-doen-als-je-een-geweldige-foto-hebt-gemaakt

onbeperkte-energie-voor-jouw-panasonic-camera-met-de-chilipower-adapter-kit

afbeelding van Bryan Oosenbrug

BryanOosenbrug | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanBryan