Elinchrom geeft studioflitsers zoomfunctie

jesse kraal 3178 2
De Zwitserse fabrikant van studioverlichting Elinchrom komt met een lijn studioflitsers met zoomkop. Deze optie is weliswaar niet helemaal nieuw, je kunt nu wel gemakkelijk het licht een groter of kleiner oppervlak laten beslaan.

Bijna elke reportageflitser heeft tegenwoordig een zoomfunctie, je past het lichtbeeld aan op de brandpuntsafstand van je objectief. Balcar heeft deze functie al eerder naar studioflitsers gebracht, maar veel navolging kreeg het idee niet.

Daar komt nu verandering in met de nieuwe lijn flitskoppen van Elinchrom. Met een draaiknop op de zijkant van de flitskop kun je de flitsbuis en instellamp dieper in de behuizing laten zakken. Het kunnen 'focussen' van de lichtstraal is met name handig bij het gebruik van reflectoren.

elinchrom1

De nieuwe flitskoppen komen in drie varianten: de Elinchrom Zoom Action, Zoom Pro en Zoom Pro HD. De Elinchrom Zoom Pro is de standaardvariant, waarbij de Zoom Pro HD een duurzamere flitsbuis heeft voor intensief gebruik. De Zoom Action heeft een 40 tot 45 procent kortere flitsduur, speciaal voor het bevriezen van actie.

De Zoom-flitskoppen hebben de standaard Elinchrom-bajonet en zijn daarmee geschikt voor alle Elinchrom reflectoren en softboxen. De koppen hebben geen eigen instelpaneel en kunnen alleen worden aangesloten op een losse voeding.

In Nederland zijn de Elinchrom Zoom-flitsers naar verwachting vanaf eind augustus verkrijgbaar bij importeur FotoFlits.com. In een telefonische reactie laat de importeur weten dat de Elinchrom Zoom-koppen rond de 500 tot 800 euro gaan kosten, exclusief btw.

Elinchrom

afbeelding van jesse kraal

JesseKraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen vanJesse

afbeelding van Michiel R

Ik vind dat Fotoflits zo'n vervelend bedrijf. Ik hou van Elinchrom maar wat een nare mensen zijn dat. Stelletje autoverkopers zijn het.

afbeelding van joep Janssen

ik heb precies de tegenovergestelde ervaring. Prima hulp, nemen de tijd, zijn bekwaam en een prima service