Chicago met Madurodam-effect

Elevated – Tilt Shift Time lapse van Chicago van Chris Biela

Redactie DIGIFO... 1236 0
Tilt Shift-objectieven zijn in eerste instantie ontworpen om architectuurfoto's te maken van grote gebouwen zonder vertekening, maar zijn ook goed te gebruiken om een Madurodam-effect te krijgen. Chris Biela kocht onlangs een Tilt Shift-objectief en maakte daarmee deze leuke Time lapse-video van zijn thuisstad.

Het maken van deze video ging niet zonder slag of stoot. Biela wilde graag zoveel mogelijk beelden van een grote hoogte, maar had moeite met het krijgen van toestemming om zo lang op hoge locaties te fotograferen. Uiteindelijk is Biela bijna anderhalf jaar bezig geweest met het vergaren van genoeg hoge standpunten en kon hij deze video afmaken.

Lees ook: Hi-Lapse Oahu van Chris Biela – Timelapse van Hawaii

 

Chris Biela

Chris Biela is een Amerikaanse fotograaf uit Chicago die zich regelmatig aan timelapse-video's waagt. Onlangs raakte hij in het bezit van een Rokinon Tilt Shift objectief en trok hiermee zijn thuisstad in om de bijzondere beelden te maken. Biela laat weten dat hij het een verrassend genoeg een flinke uitdaging vond om deze time lapse-video te maken, omdat het zoveel eenvoudiger is om via nabewerking het Madorudam-effect te creëren.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Chris Biela.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie