Een naaktfoto van 10 meter lang!

Een naaktfoto van 10 meter lang!

Jasper van Bladel 2407 0
Fotografen-duo DDiArte uit Portugal maakt grote naakttableau’s met een vette knipoog naar de kunst uit vervlogen eeuwen. Bijvoorbeeld deze maar liefst 10 meter lange foto.

Naakten hebben een grote traditie in de kunst. In de oudheid en later in tijdvakken als de Renaissance was het hele normaal dat een schilderij of standbeeld naakt bevatte.  Deze traditie wordt voortgezet door het Portugese fotografen- en kunstenaarsduo DDiArte, bestaande uit Manuel Diamantino Freitas de Jesus en José Diogo Vasconcelos de Freitas, ofwel Diamantino Jesus en Zé Diogo. Sinds 1999 vormen ze een duo en maakten ze voornamelijk schilderijen. In 2003 begon het experimenteren met digitale fotografie en ontdekten ze dat daar hun echte kracht lag. Sindsdien maken ze grote (naakt)tableau’s voor opdrachtgevers in Portugal en daarbuiten.

10 meter

Zo ook deze 10 meter lange naaktfoto, waarop 19 naakte mannen te zien zijn terwijl ze uit de rotsen opdoemen. Letterlijk, want de mannen zijn bij een nadere bestudering deels van steen. De foto heet ‘Trumps on the rocks’ en is gemaakt voor een gaybar in de Portugese hoofdstad Lissabon. 

Als je op de foto klikt, kun je er verder op inzoomen om alle details te kunnen bekijken.

Meer info over het fotografenduo DDiArte kun je vinden op hun website.

Dit artikel is geplaatst in de DIGIFOTO Themaweek: Naakt. Kijk voor een overzicht van alle themaweekartikelen op deze link.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jaspervan Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen vanJasper