Een kijkje in de 'swinging sixties' van fotograaf David Bailey

Mark IJsendoorn 1481
Deze documentairevideo neemt een kijkje in Londen tijdens de 'swinging sixties', met de legendarische fotograaf David Bailey.

David Bailey wordt vaak gezien als een van de pioniers van hedendaagse fotografie. Ook tegenwoordig is de Britse fotograaf nog een grote naam in de wereld van de mode- en portretfotografie. Bailey’s bekendste werk is iconisch en belichaamt de ‘swinging sixties’ in Londen, een tijd van muziek, kunst en vrijheid, maar ook van high fashion en pretentieuze celebrities. Samen met Terence Donovan en Brian Duffy hoorde David Bailey volledig bij die wereld, de eerste voorbeelden van het stereotype pretentieuze high fashion fotograaf. Maar de werken van dit legendarische trio waren zowel commercieel als kunstzinnig grote successen.

David Bailey in actie

Bailey begon in 1959 als fotografisch assistent, en vanaf 1960 begon zijn razendsnelle klim naar de top van de modewereld, eerst voor het blad Vogue. Binnen enkele maanden maakte hij portretten van de meest iconische beroemdheden van de Britse jaren ’60, zoals de Beatles en Mick Jagger. Deze video van Fashion Industry Broadcast laat iets zien van David Bailey’s kleurrijke leven en zijn nalatenschap.

Masters of Photography DAVID BAILEY Vol 10 Living Legends from Fashion Industry Broadcast on Vimeo.

 

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark