Duizelingwekkende Drone-video van New York

Duizelingwekkende Drone-video van New York

Redactie DIGIFO... 6971 0
Tim Sessler en Brandon Bray laten New York van een volledig andere kant zien in de duizelingwekkende video genaamd 'Balance'.

De twee Amerikanen  maken in deze video gebruik van een aantal technieken die de video zeer origineel maken. Zo filmen ze volledig ondersteboven en maken ze meerdere malen gebruik van het zogenaamde 'vertigo'-effect. Met deze video proberen Sessler en Bray de kijker in onbalans te brengen de wereld te laten zien zoals deze is in plaats van de perfecte, stabiele beelden die we meestal te zien krijgen. 'Door de technische perfectie van de meeste video's voelen de beelden erg levenloos en afstandelijk', aldus Sessler.

 

 

Vertigo

Sessler en Bray maken in deze video regelmatig gebruik van het zogenaamde 'vertigo'-effect. Hierbij zoomt de camera in terwijl de camera naar achter beweegt. Dit effect is vernoemd naar de Hitchcock-film uit 1958 waar dit voor het eerst gebruikt is.

Wil je meer info over Tim Sessler of een korte 'behind the scenes'-video bekijken, dan kan dat op de blog van Tim. Wil je meer informatie over Brandon Bray, dan kan je deze website bekijken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie