'Drunk droning'? Niet in Japan!

Fenna Kiebert 1233 0
In Japan is er een nieuwe regel opgesteld. 'Drunk droning' is vanaf nu verboden, het kan je zelfs een fikse boete opleveren.

Van plan om te gaan fotograferen met je drone in Japan? Zorg er dan in ieder geval voor dat je geen alcohol op hebt. Het land heeft zojuist besloten dat ‘drunk droning’ verboden wordt. Het is zelfs zo erg, dat als je regel overtreedt, het je maximaal een jaar gevangenisstraf op kan leveren.

Het Japanse parlement keurde de wet donderdag goed in een poging om meer controle uit te oefenen op de overheid en toezicht te houden op drones. Dit omdat drones de laatste jaren steeds populairder worden en steeds vaker te zien zijn, wereldwijd, maar vooral in Japan.

Dronevoorschriften 

Als je betrapt wordt op drunk droning en je drone meer dan 200 gram weegt, kun je een flinke boete krijgen van maximaal $ 2.750 (¥ 300.000) plus een zware tijd achter de tralies. ‘Wij vinden dat het gebruik van drones na het nuttigen van alcohol net zo ernstig is als met drank op rijden’, vertelt een Japanse transportminister aan AFP. De andere dronevoorschriften in Japan omvatten lager vliegen dan 150 meter, weg blijven van vliegvelden / drukte, overdag vliegen en je drone te allen tijde in het vizier houden. Houd je je niet aan deze richtlijnen, dan kan ook dit je een flinke boete opleveren van maximaal ¥ 500.000 ( $ 4.600).

afbeelding van Fenna Kiebert

FennaKiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFenna