Professioneel beroepsfotograaf?

Dit zijn de beste laptops voor het bewerken van foto's!

Redactie DIGIFOTO Pro 7856
De een koopt een laptop om snel en makkelijk te werken, de ander om te gamen en weer iemand anders om foto’s mee te bewerken. Het hangt natuurlijk erg af van je wensen welke laptop het beste is voor jou. Als jij op zoek bent naar een laptop om foto’s mee te bewerken zit je hier goed. Wij geven je namelijk wat informatie over de punten waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste laptop. Ook geven we een aantal voorbeelden van goede laptops om foto’s mee te bewerken.

Let wel goed op dat je ook een goed en het liefst ook een goedkoop internet abonnement hebt. Internet vergelijken kun je online doen.

Specificaties

Voordat we een aantal voorbeelden geven gaan we iets dieper in op de verschillende specificaties waar je op moet letten. Vooral als je een laptop nodig hebt om foto’s te bewerken is dit erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat alle software goed werkt en dat het beeldscherm super scherp is, dus let op de volgende zaken:

  • De processor: De processor zorgt ervoor dat je laptop snel werkt, tenminste, als je een goede processor hebt.
  • Geheugen: Als je een laptop nodig hebt om foto’s bewerken heb je een hoop geheugen nodig, de foto’s en software nemen een groot deel in van je opslag.
  • Beeldscherm: Het beeldscherm is misschien wel een van de belangrijkste dingen, kijk altijd eerst in de winkel voordat je een laptop koopt of bestelt.
  • Werkgeheugen: Net als bij de processor, zorgt het werkgeheugen ervoor dat je laptop snel werkt.

Macbook Pro

Veel mensen die foto’s bewerken kiezen voor een Macbook. Dit komt ten eerste omdat het scherm gewoon ontzettend goed is en perfect is voor fotografen. Ook werken de programma’s om foto’s mee te bewerken erg goed op een Macbook. Dit is dan ook veruit de populairste en beste optie.

Asus Zenbook

De Zenbook is net even iets goedkoper dan de Macbook. Wel is het een beetje vergelijkbaar, ze werken snel en zijn makkelijk mee te nemen. Je hebt de Zenbooks in verschillende prijsklassen dus er zit altijd wel een Zenbook bij voor je budget.

Lenovo Ideapad

De Ideapad is ook een erg goede laptop voor het bewerken van foto’s. Vooral omdat het scherm zo ontzettend goed is zijn er een hoop fotografen die kiezen voor deze laptop. Eigenlijk zit alles erop wat je nodig hebt!

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie