De PowerEggX drone gaat door weer en wind

Redactie DIGIFO... 1914 0
De PowerEggX van PowerVision is misschien wel de drone der drones. Zo is de ei-vormige drone waterdicht, kan hij opstijgen en landen op water en is hij voorzien van AI-tracking. De lichtgewicht drone schiet 4K beelden en is nu beschikbaar voor pre-order.

In 2016 zagen we een van de gekste drones die we ooit hebben gezien. De drone van PowerVision zag eruit als een gigantisch ei, vandaar de naam PowerEgg. Ondanks dat het ei op papier een goede drone was, werd hij met gemak verslagen door de destijds kleinere Mavic Pro.

De PowerEggX

Nu is PowerVision terug met de PowerEggX. Het is een vervolg op het origineel en wordt geleverd in twee verschillende modellen, de Explorer en de Wizard. Met de Wizard is het mogelijk om in de regen te filmen, dankzij de waterdichte behuizing. Door de meegeleverde drijvers kan je zelfs de drone laten opstijgen en laten landen op het water! De Explorer is een stuk voordeliger dan de Wizard. Wanneer je vaak aan de waterkant filmt, kan het goedkoper zijn om voor de Wizard te kiezen. Eén keer een duurdere, waterbestendige drone kopen is goedkoper dan het risico lopen op een kapotte drone, natuurlijk. Beide drones schieten 4K 60fps video met een 3-assige gimbal met AI-tracking.

Handheld camera en drone

De PowerEggX weegt slechts 862 gram en is maar 165mm lang. De armen met daaraan de propellers kunnen va de drone afgehaald worden waardoor de PowerEggX gebruikt kan worden als handheld- videocamera. Wanneer de armen weer worden toegevoegd aan het ei gaat de PowerEggX automatisch in drone-stand. Nu legt hij 4K-beelden vast en kan horizontale snelheden behalen tot wel 64 km/u. De afstandsbediening van de drone werkt nog tot een afstand van een kleine 6 kilometer. Let op wat de regels in jouw regio zijn als het gaat over het besturen van drones. De PowerEggX herkent obstakels vanaf 20 meter afstand om ongelukken te voorkomen.

Beide versies van de PowerEggX drone hebben vluchttijden tot 30 minuten en tot 3,5 uur bij gebruik als normale handheld-camera. Beide apparaten bieden ook verschillende geautomatiseerde AI-trackingfuncties en een gebarenmodus aan.

De PowerEggX Explorer is nu beschikbaar voor pre-order voor € 807,81 en de Wizard voor € 1122,31.

Lees ook: DJI patent met aparte tekeningen online

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie