De nieuwe Hasselblad X1D Mark II

Fenna Kiebert 3194
Hasselblad heeft nieuwe teasers voor de aankomende X1D Mark II spiegelloze camera met medium formaat ontwikkeld. De officiële aankondiging is op 19 juni 2019.

Hasselblad, de fabrikant die beroemd is om het leveren van de camera die de Apollo-maanlandingsmissies heeft gedocumenteerd, staat bekend om de dure, middelgrote camera's van het hoogste niveau. Het Zweedse bedrijf is overgenomen door de Chinese drone-fabrikant DJI, en samen brengen ze meer scherp geprijsde digitale opties op de markt. Nu is dit dus de nieuwe Hasselblad X1D Mark II middenformaat spiegelloze camera. 

Voorganger Hasselblad X1D

Net als de voorganger van de Hasselblad X1D Mark II, de Hasselblad X1D, is het een spiegelloze digitale midden formaat camera. De body is weer- en stofdicht en zo bestand tegen de moeilijkste omstandigheden. Door het spiegelloze body design en de centrale lenssluiter maakt de camera bijna geen geluid tijdens het maken van een foto. Een van de teasers laat de sluiterknop zien die lijkt op het huidige Hasselblad X1D-model. Het is niet duidelijk of het nieuwe X1D Mark II-model een 50 MP of een 100MP sensor heeft.

Voorganger Hasselblad X1D

De verkoop van voorganger Hasselblad X1D is in veel landen en winkels al stop gezet.

 

afbeelding van Fenna Kiebert

Fenna Kiebert | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fenna