DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Mumbai, India

Christel de Wolff 1695

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Mumbai, India

Mumbai (of Bombay) is de grootste stad van India. Dat betekent dat het er druk en chaotisch is, maar tegelijkertijd wil dat zeggen dat je je er nooit hoeft te vervelen. Bezienswaardigheden zijn er legio. Een sightseeing tour beslaat bijvoorbeeld de iconische Gateway of India aan de waterkant van de stad, een boottocht langs de kust en een bezoekje aan de Dhobi Ghat en Marine drive. Ook kun je je helemaal onderdompelen in het dagelijks leven van Mumbai door een kijkje te nemen in de sloppenwijken van Dharavi of in de schijnwereld van het glamoureuze ‘Bollywood’.

fotolocatie india mumbai bombay

Hoe maak je de beste foto's in Mumbai?

 

Fotomomenten zijn er ook genoeg. Mumbai blinkt uit in haar diversiteit. Moskeeen, tempels en kerken staan er naast elkaar evenals dat jong en oud en arm en rijk vaak in één foto te vangen is. Toch liever wat rustgevendere beelden? Bezoek Elephanta Island voor een prachtige kijk op de UNESCO werelderfgoed lijst staande Hindoeïstische tempels. Of ga naar de hangende tuinen van Pherozesha Metha.

 

fotolocatie india mumbai bombay

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Lapland
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Franse Pyreneeën
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Tibet
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Dubai
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Havana, Cuba

fotolocatie india mumbai bombay

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel