DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Lago Maggiore

Jasper van Bladel 2119

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar het zonnige Italiaanse noorden en het Lago Maggiore.

Het Lago Maggiore is het grootste meer van de 'Italiaanse meren' in het Noorden van het land met de laars. Een gewild vakantiegebied, dus de kans is groot dat je er weleens bent geweest. De omgeving en het meer zelf hebben een idyllische sfeer over zich en zeker in de ochtend of avond is het licht er sprookjesachtig mooi. Tel daarbij de leuke dorpjes en steden en de weelderige natuur en wegen langs het meer en je hebt een fantastische fotolocatie. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Antelope Canyon
Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Trolltunga 
Lees ook: 
De mooiste fotolocaties ter wereld: De Serengeti

Hoe maak je daar de beste foto?

Zoals we al schreven is het een goed idee om vroeg op te staan of laat op te blijven voor een mooie foto. Het ochtend- en avondlicht maakt het toch al idyllische plaatje nog een stuk sfeervoller. Zorg er ook voor dat je elementen uit de omgeving meeneemt in je foto, zoals gebouwen, de kade, wegen of een boot. Een ander idee is om een bootje te huren, want dat kun je daar overal, en een boottochtje te gaan maken waarbij je juist de dorpjes en de natuur vanaf het water fotografeert. 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van dzjimeel_154301

Hoi Jasper,
Mooie sfeerfoto, maar ik vraag me af waar op het Logo Maggiore deze foto is gemaakt. Lijkt sterk op Venetië...