DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties ter wereld: Dubai

Christel de Wolff 1474
De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we een kijkje in Dubai.

Dubai is een stad van uitersten. Van de vroege geschiedenis is niet zoveel meer bewaard gebleven. In Dubai kijken ze liever naar de toekomst. De architectonische hoogstandjes zijn niet meer op één hand te tellen. Wat dacht je bijvoorbeeld van Burj Khalifa, de hoogste wolkenkrabber op aarde met maar liefst 828 meter. Niet voor lang overigens want in 2021 zal Creek Tower klaar zijn en daar nog een schepje bovenop doen. In Dubai wordt niet alleen in de hoogte gebouwd, ook op zeeniveau kun je je verwonderen over bijvoorbeeld Palm Jumeirah, een geheel kunstmatig eiland in de vorm van een palmblad en The World in de vorm van... ja de wereldkaart.

Hoe maak je de beste foto's in Dubai?

 

 

In Dubai moet je vooral zijn om de tegenstrijdigheden in de cultuur vast te leggen. Ga op zoek naar moderne gebouwen naast authentieke panden en traditionele markten tegenover sjieke winkel met hypermoderne uitstraling. Ook als liefhebber van alles wat rijkdom uitstraalt zit je in Dubai gebakken. In de haven fotografeer je schepen groter dan flatgebouwen en op de weg kom je de platte sportwagen na de andere tegen. Kijk je ogen uit! Maar fotografeer alleen wanneer je er zeker van bent dat het mag en wanneer je aangesproken wordt door bijvoorbeeld een beveiliger, volg dan zijn instructies op. Men is er gek op toeristen, maar doe moeten zich wel aan de regels houden. 

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Aruba

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Rovinj, Kroatië

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Lapland

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Franse Pyreneeën

Lees ook: De mooiste fotolocaties ter wereld: Tibet

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt om foto's te maken? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel