DIGIFOTO Pro neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Burcht Eltz, Duitsland

Christel de Wolff 2468 0

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar een prachtig kasteel: Burcht Eltz in Duitsland

Burcht Eltz is een van de belangrijkste burchten in Duitsland, gelegen in de plaats Wierschem. Het is sinds 1157 de residentie van de graven van Eltz. Er werd 500 jaar lang aan gebouwd. Hierdoor ontstonden er gebouwen in zowel middeleeuwse- als renaissance stijl. Rond zijn imposante slotplein staan acht woontorens. Binnen valt er adellijke wooncultuur door de eeuwen heen te bewonderen. In de schatkamer blijven kunstvoorwerpen van goud, zilver, ivoor en porselein bewaard, evenals historische wapens.

 

 

Lees ook: De mooiste fotolocaties: Salzburg, Oostenrijk
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Lofoten, Noorwegen
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Helsinki, Finland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Rotterdam, Nederland
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Patagonië, Chili

Hoe maak je de mooiste foto's van Burcht Eltz?

Zoals je op bovenstaande kunt zien, is Burcht Eltz een drukbezochte locatie. Vooral binnen de muren van het kasteel zul je er rekening mee moeten houden dat je nooit alleen bent. Burcht Eltz ligt echter op een heuvel, omringt door nog meer heuvels, en bij mooi weer (of juist bij dreigend weer of als het donker wordt) kun je er prachtige landschapsfoto's maken met het kasteel als middelpunt! 

 

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel