DIGIFOTO neemt je mee

De mooiste fotolocaties: Bonaire

Christel de Wolff 2394 0

De wereld zit vol prachtige locaties die schreeuwen om op de foto gezet te worden. Maar waar zijn al die locaties eigenlijk en hoe kan je deze zo mooi mogelijk vast leggen? Wij zoeken het voor je uit. Deze week nemen we je mee naar Bonaire.

Bonaire is een Nederlands eiland in de Caribische Zee, voor de kust van Venezuela. De hoofdstad is Kralendijk (een verbastering van Koralendijk). De oudste nederzetting is Rincon, in de 16e eeuw gesticht door de Spanjaarden. De ster in de vlag van Bonaire telt zes punten, die symbool staan voor de zes oorspronkelijke woonkernen. Door groei van de bevolking zijn echter vijf ervan aan elkaar gegroeid tot de hoofdstad van Bonaire, alleen Rincon is apart gebleven. Daarnaast zijn er in de loop der jaren nog watwijken bij gekomen. In totaal wonen er ongeveer 19.000 mensen op Bonaire (telling 2015).

De hele noordpunt van Bonaire is beschermd natuurgebied, het Washington Slagbaai Nationaal Park. Met 6000 hectare is het in 1969 ingesteld als het eerste natuurpark van de Nederlandse Antillen. Het park is rijk aan vogels en andere dieren, met name hagedissen en leguanen. Je kunt er verschillende wandelroutes volgen, maar ook per auto of mountainbike ben je er welkom. Meer natuur vind je in het Bonaire National Marine Park en op Klein Bonaire voor de kust bij Kralendijk.

Lees ook: De mooiste fotolocaties: Sa Pa, Vietnam
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Tbilisi, Georgië
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Lofoten, Noorwegen
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Machu Picchu, Peru
Lees ook: De mooiste fotolocaties: Helsinki, Finland

Bonairiaans historisch archief: Zeebad, Bonaire 1960. Maker onbekend. 

 

Hoe maak je de beste foto's op Bonaire

Het is beslist aan te raden om een auto te huren, zo verplaats je je gemakkelijk en snel van A naar B. De wegen zijn niet overal even goed, dus zorg voor een stevig voertuig. Zorg dat je geen haast hebt, zodat je regelmatig kunt stoppen bij mooie plekken om foto's te maken van de prachtige omgeving. Meer avontuur beleef je als je gaat kanoën. Zorg dan natuurlijk wel voor waterproof apparatuur als je ook nog van plan bent te gaan fotograferen tijdens je boottochtje! Sportfotografen kunnen zich uitleven op de verschillende windsurfspots van Bonaire. Fotografeer vanaf het strand, of ga aan boord van een van de vele zeiljachten! Kopje onder kun je ook in Bonaire. Je kunt er uitstekend duiken. Ook hier geldt natuurlijk dat je apparatuur zulke uitstapjes wel moet aankunnen als je er blijvende foto's van wilt maken!

 

 

Handig: Een wereldkaart met de mooiste bestemmingen!

Ben je geïnspireerd geraakt? Zie hier onder een complete wereldkaart met meer mooie bestemmingen. Wil jij die ene mooie foto maken en geen zin in groepen toeristen voor je camera? Lees dan hier hoe je het beste de drukte kan voorkomen.

DIGIFOTO Travel

Deze extra editie van DIGIFOTO staat vol met de mooiste interviews met reisfotografen, inspiratie en reis-gear. En het mooiste: de special wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe inspirerende content. De gratis digitale editie van DIGIFOTO Pro lees je hier.

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel