De menselijke invloed op de natuur vanaf boven

Redactie DIGIFOTO Pro 1180

Zoutmijnen zijn één van de vroegste menselijke interventies in het landschap, toch word er vaak niet bij dit proces stilgestaan. Door middel van luchtfotografie legt fotograaf Tom Hegen plekken als deze vast.

DJI Drone Photography Award

Als één van de twee winnaars van de DJI Drone Photography Award ontving Tom Hegen zowel een bedrag van £1,500 als een DJI Phantom 4 PRO drone om een nieuw project mee te verwerkelijken. Dankzij deze prijs kon hij zijn nieuwste werk The Salt Series maken. In dit werk onderzoekt hij de band tussen mens en natuur in het kunstmatige landschap waar zeezout gewonnen wordt. Het landschap wordt in deze gebieden volop gereguleerd en gecontroleerd.

Afbeeldingspictogram

Abstractie in de menselijke interventie

Door middel van de geometrische vormen van de zoutvijvers krijgen de beelden de uitstraling van abstracte schilderijen. De drang van de mens om onze omgeving tot een geometrische orde te brengen maakt ons designers van onze eigen omgeving aldus Hegen. De abstractie en esthetisering in zijn landschapsfoto’s maken kijkers bewust van hun vooroordelen en laat ze nadenken over sociaal belangrijke onderwerpen, de prachtig ogende landschappen geven een andere blik op de ingrepen van de mens in de natuur.

Afbeeldingspictogram

Meer lezen over drone fotografie? Lees ook:

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie