De camera’s van de beste Samsung en Apple telefoons vergeleken  

Redactie DIGIFOTO Pro 4742
Een goede camera op een smartphone is voor veel consumenten steeds belangrijker. Daarom hebben Apple en Samsung hun nieuwste vlaggenschip-modellen uitgerust met camera’s met zeer uitgebreide specificaties. Maar op welke telefoon vind je de beste camera’s? In dit artikel vergelijken we de camera’s van de Samsung Galaxy S22 Ultra en de iPhone 14 Pro Max.  

Inzoomen met hoge kwaliteit met de SamsungHi 

Schiet je graag foto’s op afstand? Dan ben je met de Samsung Galaxy S22 Ultra beter af dan met de iPhone 14 Pro Max. De telefoon van Samsung heeft namelijk een telelens met 10x optische zoom. Hierdoor haal je het onderwerp heel dichtbij zonder in te boeten op kwaliteit. Bij het Apple-model zoom je ‘slechts’ tot drie keer in. Het is daardoor lastiger om onderwerpen op afstand goed in beeld te krijgen.  

De ene selfie is de andere niet 

Maak je graag selfies? Dan schiet je met de 40 megapixel selfiecamera van de S22 Ultra (12 megapixel bij de 14 Pro Max) de scherpste kiekjes van jezelf. De Apple iPhone heeft wel een groter diafragma: f1.9, tegenover f2.2 bij de Samsung smartphone. Dit is handig bij selfie fotografie. Een laag f-getal zorgt namelijk voor een onscherpe achtergrond en daardoor ben jij zelf beter in beeld.  

S22 Ultra: filmen in 8K kwaliteit 

Met de camera’s maak je niet alleen foto’s, maar natuurlijk ook video’s. Bij de Samsung schiet je video’s in 8K en bij de iPhone met 4K. Dankzij de 8K zijn je video’s bij het Samsung vlaggenschip maar liefst vier keer scherper dan bij de iPhone. Het duurste model van Apple heeft wel een zogenoemde cinematic mode. Deze functie zorgt ervoor dat je video’s er professioneel uitzien en zelfs vergelijkbaar zijn met de kwaliteit van films op het witte doek.  

Welk model past het beste bij jou? 

Al met al zien beide modellen er heel goed uit. Als je al jaren een Samsung- of Apple-gebruiker bent, is de keus waarschijnlijk snel gemaakt. Zo niet, dan is het handig om van beide modellen te vergelijken op specificaties. Zo ontdek je wellicht makkelijker welke van de twee het beste bij je past.  

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie