De betovering van het dagelijks leven in Tokyo gevangen door fotograaf Richard Koek

Redactie DIGIFOTO Pro 1323

Na zijn bestseller New York New York begon fotograaf Richard Koek aan een nieuw avontuur. Dit keer het fotograferen van de stad Groot-Tokio. Met ruim 40 miljoen inwoners, twee keer zoveel als New York City, kon Tokio niet in een standaard fotoboek worden gevangen, besefte Koek.

In Tokyo Tokyo onderzoekt hij de balans tussen de soms verbazingwekkende esthetiek van het traditionele Japan – zoals de kimono, de sakura (kersenbloesem) en de sumoworstelaar – en de schoonheid van het dagelijks leven in een wereldstad. Koek laat in dit boek zien dat de patronen van dit stadsleven universeel zijn.

Tokyo Tokyo

 Richard Koek

Gebonden

256 blz.

€ 54,50

978 90 8989 979 8

Engelstalig

 

'De prachtige fotografie van Richard Koek legt de veelzijdige schoonheid van Tokio vast. Het verleden en het heden. Fantasie en werkelijkheid. Een onbekende wereld, zelfs voor iemand die al zo lang in de stad woont, zoals ik.' - Takahashi Hiroko, kunstenaar en ontwerper

'Richard Koek kent Japan door en door, maar heeft niettemin oog voor zowel het ongewone als het gewone. Hij ziet en fotografeert wat een local misschien over het hoofd zou zien. Dit boek is zijn visie op de complete Japanse hoofdstad, bewoond door mensen van allerlei slag.' - Timon Screech, Professor International Research Center for Japanese Studies in Kyoto 

Judges Mitsuko Kawaguchi, Kazuko Suzuki, Mitsuko Aiura and Asami Morimoto waiting to judge Kimono contests at the International Beauty Forum 2023, Yamano Beauty College.  (Shibuya City, Tokyo)

 

The East Gardens of the Imperial Palace, part of the inner palace area and open to the public. (Chiyoda City, Tokyo)

Over de fotograaf

De Nederlands-Argentijnse fotograaf Richard Koek (1965) is een beeldend dichter die zijn liefde voor New York City en Tokio deelt door de mensen te fotograferen die hun gewone leven leiden. Zijn fotografie verheft het alledaagse leven tot kunst.

Koeks foto’s zijn opgenomen in (inter)nationale (kunst)collecties over de hele wereld, waaronder het

het Nationaal Archief van Nederland, het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam. In 2018 verscheen zijn boek New York New York.

afbeelding van Bryan Oosenbrug

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie