Nieuwe Cullmann-flitser

CULLMANN komt met nieuwe CUlight FR 36 flitser

Mark IJsendoorn 1080 0
De Duitse fabrikant CULLMANN breidt zijn assortiment flitsers uit met de CUlight FR 36, het kleine broertje van de FR 60.

De compacte CUlight FR 36 is een kleine maar praktische flitser, en is in veel opzichten een kleine variant van de CUlight FR 60. De FR 36 mag dan minder krachtig zijn dan zijn grote broer, door zijn handzame formaat is hij ideaal voor fotografen die werken met compacte systeemcamera’s en graag licht reizen. Bovendien blijft de flitser met een richtgetal van 36 vrij sterk voor zijn grootte.

CUlight FR 36

De CUlight FR 36 is in vijf verschillende uitvoeringen te krijgen: voor Canon, Nikon, Sony, Olympus/panasonic en Fujifilm camera’s. De flitser is gemakkelijk te bedienen met het verlichte lcd-display, en de flitskop is tot 90 graden kantelbaar en 270 graden draaibaar. Ook beschikt hij over een ultragroothoek diffuser voor gebruik met een 14mm objectief en een stroboscoopstand met een frequentie van 1 tot 90 Hz. Andere technische hoogstandjes zijn de HSS Highspeed flitssynchronisatie tot 1/8000s en de FEC flitsbelichtingscorrectie instelling op de flitser van -3 tot +3 in 1/3 stops.

Meerdere flitsers

Net als het grotere model de CUlight FR 60, beschikt de CUlight FR 36 over een ingebouwde 2.4 GHz radiozender en ontvanger. Zo kunnen meerdere CULLMANN flitsers tegelijk gebruikt worden met TTL of handmatige flitssturing. Het is ook mogelijk om ze aan te sturen met de los leverbare  CULLMANN CUlight RT 500 control unit.

De CUlight FR 36 is beschikbaar voor €135,-.

Meer info: Cullmann en Transcontinenta

afbeelding van Mark IJsendoorn

MarkIJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanMark