Vliegtuig botsingen voorkomen met drones

Vliegtuig botsingen voorkomen met drones

Nadja Geskus 979 0
Met drones en vliegtuigen kunnen er een hoop ongelukken gebeuren, maar daar is een oplossing voor bedacht! DJI heeft speciaal voor het uitvoeren van inspecties en andere werkzaamheden een nieuwe drone geïntroduceerd, de Matrice 200. Hij kan bij slecht weer worden gebruikt en het is de eerste drone die de piloot kan waarschuwen voor luchtverkeer!

Botsingen

De nieuwe drone is niet alleen uitgerust met sensoren die objecten kunnen detecteren aan alle kanten, maar de M200 is ook nog voorzien van een knap staaltje technologie genaamd AirSense, een zogenaamde ADS-B ontvanger. De drone waarschuwt de piloot als er bemand luchtverkeer aankomt. Hierdoor kan de piloot rekening houden met het vliegverkeer en zijn route hierop aanpassen. Dit voorkomt botsingen en is een absolute noviteit in de dronewereld! Er gingen al geruchten rond dat DJI met deze technologie bezig was, maar nu is het dan eindelijk daar! Verwacht wordt ook dat DJI de technologie later gaat toepassen in de consumentensystemen.

Vliegtuig botsingen voorkomen met drones

Besturing

Je kunt de M200 bedienen met de nieuwe DJI Pilot app, die speciaal werd gemaakt voor pro-gebruikers. Een van de nieuwe features in de app is Spotlight. Hiermee kun je de camera van de drone op een specifiek punt blijven richten. Zelfs als de drone van plaats verandert. Tevens komt er een RTK-versie van het systeem, die zorgt voor extra nauwkeurigheid. Het systeem is minder gevoelig voor elektromagnetische interferentie, waardoor je hem zelfs kunt inzetten om bijvoorbeeld hoogspanningsmasten te inspecteren.

Informatie

De M200 komt zeer waarschijnlijk uit in het tweede kwartaal van 2017. Onbekend is nog hoeveel de M200 gaat kosten, maar hij zal zeer waarschijnlijk boven de prijs zitten van de Inspire 2, die zo rond de €3000,- kost.

 

 

afbeelding van Nadja Geskus

NadjaGeskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanNadja