Indrukwekkende portretten met een minimale setup

Verleidelijke vrouwen van Sean Archer

Redactie DIGIFOTO Pro 6457

Veel beginnende fotografen zijn nog wel eens geïmponeerd als ze erachter komen wat er vaak gebruikt wordt bij het maken van portretten. Door alle flitsers en lichtvervormers kiezen veel beginnende fotografen al snel eieren voor hun geld. Sean Archer laat zien dat je ook zonder alle studioapparatuur mooie portretten kan maken.

De meeste portretten van Sean Archer zijn op zijn kleine zolderkamer gemaakt, zonder ook maar enige extra lichten of reflectoren. Het enige dat Archer gebruikt om het zonlicht te verzwakken is een aantal gordijnen met verschillende diktes.Nadine by Sean Archer on 500px.com

Olga by Sean Archer on 500px.com

Irina by Sean Archer on 500px.com

Cate by Sean Archer on 500px.com

Maria by Sean Archer on 500px.com

Olga by Sean Archer on 500px.com

Julia by Sean Archer on 500px.com

Natasha by Sean Archer on 500px.com

Katya by Sean Archer on 500px.comLees ook: De Low Key Naaktfoto's van Spiller

Sean Archer

Sean Archer, echte naam Stanislav Puchkovsky, kocht zijn eerste camera in 2011 en maakte hier elke dag tientallen foto's mee. In de eerste maanden maakte hij alleen maar foto's met zijn camera op de automatische stand, tot hij door een vriendin gevraagd werd om een portret te maken. Hij leerde in korte tijd met minimale apparatuur prachtige portretten te maken door goed gebruik te maken van natuurlijk licht en nabewerking. Na een paar keer portretten te hebben gemaakt van vrienden besloot hij de volgende stap te nemen en modellen te vragen.

Tegenwoordig is Archer een professionele fotograaf en werkt hij nog steeds zonder artificieel licht.

Kijk voor meer informatie op de 500px-pagina van Archer.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie