Samsung presenteert 4 nieuwe camera

Redactie DIGIFO... 1291 0
Samsung breid haar

Samsung belooft ons snellere beeldverwerking, verbeterde beeldkwaliteit en ruisreductie. Alle modellen beschikken over de Smart Touch interface, die volgens Samsung nu nog beter werkt. Ook voegt Samsung optische beeldstabilisatie toe, naast het softwarematige ASR (Advanced Shake Reduction)

Wat ons vooral opvalt is de Samsung NV40 met zijn nieuwe 10 megapixel beeldsensor. Deze camera lijkt toch echt de opvolger te zijn van de door ons geteste NV20, welke over 12 megapixels beschikt. Dat zou voor het eerst zijn dat we een camera in aantal megapixels achteruit zien gaan. Echter, niet getreurd, wij zien dit juist als een positieve ontwikkeling. Zoals uit de review van de NV20 bleek zorgt de enorme hoeveelheid pixels op een klein oppervlak voor slechte ruisprestaties. Het lijkt dat Samsung dit nu ook inziet en beeldkwaliteit verkiest boven marketing.


Samsung NV40 (links) en Samsung NV24HD (rechts)


Daarnaast is er de NV30. Een 8 megapixel variant met 3x optische zoomlens welke net als de NV40 over een 2,5 inch display beschikt en beelden kan schieten met ISO waarden tot 3200. De NV4 is een zeer dunne, stijlvolle 8 megapixel camera, waarmee ook filmpjes en muziek afgespeeld kan worden.

De 10 megapixel NV24HD beschikt over de mogelijkheid om filmpjes op te nemen in 720p HD formaat met 30 bps. De camera beschikt over een HDMI aansluiting om de gemaakte filmpjes af te spelen op een HD TV en een speciaal 2,5 inch OLED scherm voor een optimale kijkhoek en beeldkwaliteit. 

De camera’s zijn vanaf februari 2008 beschikbaar. Momenteel zijn alleen Engelse adviesprijzen bekend. Deze bedragen 149 pond voor de NV4, 179 pond voor de NV30 en 199 pond voor de NV40. Op de NV24HD moeten we nog wat langer wachten, deze zal vanaf maart beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 249 pond.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie