Lily Robotics aangeklaagd

Lily Robotics aangeklaagd wegens misleidende reclame voor drone

Fabienne Keijzer 1270 0
Afgelopen week maakte het bedrijf achter de Lily drone bekend de stekker uit het project te trekken. In een statement werd gemeld dat het bedrijf moeite had met het rond krijgen van de financiën. Wat ze zijn vergeten te melden is dat Lily Robotics is aangeklaagd door de officier van justitie in San Francisco wegens een misleidend campagnefilmpje…

Lily Robotics aangeklaagd voor misleidende reclame en oneerlijke handelspraktijken

De Lily drone ontving ruim 34 miljoen dollar aan pre-order investeringen, maar ondanks dat kreeg het bedrijf de financiën voor de productie van de waterproof drone die je kan volgen middels kunstmatige intelligentie en GPS niet rond. Lily Robotics maakte daarom bekend de stekker uit het project te trekken en alle investeerders binnen 60 dagen te gaan terugbetalen. Nu blijkt dat dat maar de helft van het verhaal is. Een onderzoek van de officier van justitie van San Francisco heeft uitgewezen dat het bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan misleidende reclame en oneerlijke handelspraktijken.
Lily drone

Video opgenomen met dure, professionele drone in plaats van prototype

Volgens het onderzoek is het promotiefilmpje voor de Lily drone niet opgenomen met een prototype, maar met een professionele drone die moet worden bestuurd door twee mensen. Ook heeft het bedrijf geld van klanten gebruikt om een banklening van vier miljoen dollar af te sluiten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. “Het maakt niet uit of je een gevestigd bedrijf of een startup bent, de regels met betrekking tot eerlijke handel gelden voor iedereen”, aldus de officier.
Het bedrijf achter de drone heeft al gezegd dat het de investeerders zal gaan terugbetalen, maar nu heeft de officier van justitie er extra druk achter gezet. Lily Robotics heeft zo’n 60.000 pre-orders ontvangen met waardes tussen de 499 en 899 dollar. De investeerders moeten binnen 60 dagen hun geld terugkrijgen. Het bedrijf heeft (nog) niet gereageerd op het nieuws.

Lees ook: De stekker gaat uit de Lily drone

afbeelding van Fabienne Keijzer

FabienneKeijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFabienne