Kodak met 'hippe' broekzakcamera's

Redactie DIGIFO... 1568 0
Steeds meer mensen kopen een 2e digitale camera. Ze hebben een goede spiegelreflex, maar durven er bijvoorbeeld het strand niet mee op. Doodsbenauwd voor zandkorrels in het gevoelige lensmechaniek. Een compact model voor 'erbij' is dan een uitkomst

Voor deze doelgroep is een tweetal nieuwe broekzakcamera's van Kodak zeker interessant. Ze zijn licht en compact genoeg voor in de buideltas.

De Kodak Easyshare V1003 en V803 schieten beelden in respectievelijk een 10- en 8-megapixel resolutie. Belachelijk hoge waarden voor een compactcamera. Die is dan per foto een halve minuut bezig het beeld weg te schijven! Voor een A4-print is 6 Megapixels meer dan voldoende.

Belangrijker is het lensmechaniek. Beide toestellen kennen een mechanisch-optisch zoommechaniek met 3 standen en een lensbereik van (vergelijkbaar) 38 - 108 mm. Met andere woorden: voor standaard- en telelens-foto's. Beide camera's hebben een groot 2,5 inch scherm achterop om de foto's op te beoordelen.

Kodak lijkt vooral de dames te willen 'pleasen'. De leverancier verkoopt de camera in verschillende kleurstellingen. En dat niet alleen: "Om de gekleurde camera’s te complementeren biedt Kodak een reeks leuke en hippe camera-accessoires waarmee je digitale camera echt iets van jezelf wordt."

Prijs: € 209,-- (model V1003) en € 167,-- (model V803)  (prijzen exc. btw) | Info: www.kodak.nl

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie