Interactieve kaart van Drone No-Fly Zones

Interactieve kaart van Drone No-Fly Zones

Redactie DIGIFO... 4785 0
Drones zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit de fotografiewereld. Helaas mag je niet overal met je drone vliegen en is het voor veel mensen onduidelijk wat wel en niet mag. Het ministerie van infrastructuur en Milieu heeft daarom een handige interactieve kaart met de no-fly zones online gezet.

Omdat met de stijgende populariteit van drones het aantal meldingen van overlast ook flink groeit is het ministerie al enige tijd bezig met een campagne om de algemene regels van drone-gebruik onder de aandacht te brengen. Al sinds juni zijn er verschillende radiospotjes te horen waar mensen op de regels van het vliegen met een drone worden gewezen.  Ook heeft het ministerie een interactieve kaart online gezet met alle no-fly zones in Nederland. Ook de reden staat aangegeven.No-fly zones dronesLees ook: Regels Dronegebruik aangepast
Lees ook: Duizelingwekkende drone-video van New-York

Tijdelijke no-fly zones

Op deze kaart staan alleen de vaste no-fly zones. Als je op deze kaart ziet dat je er mag vliegen is dat dus niet een vrijbrief om met je drone op pad te gaan. Tijdens veel evenementen en tijdens incidenten kan het zijn dat er een tijdelijke no-fly zone is opgesteld.

De kaart is via deze link te bekijken.

Foto ©Joep Julius van Tol, ingezonden in onze Lezersgallery. Bekijk zijn volledige profiel via deze link en upload jouw mooiste foto's hier om kans te maken op publicatie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

RedactieDIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie